Αρχική Publi Χειροποίητα κριτσινάκια με γραβιέρα για βράδια στο σαλόνι

Χειροποίητα κριτσινάκια με γραβιέρα για βράδια στο σαλόνι

0
Χειροποίητα κριτσινάκια με γραβιέρα για βράδια στο σαλόνι

ΣΠΙΤΙΚΑ ΣΝΑΚ | Συνταγή για αλμυρά κριτσίνια με τυρί, νόστιμη παρέα για τις νύχτες που αράζετε στο σπίτι.

Φτιάχνουμε τέλεια σπιτικά κριτσινάκια με γραβιέρα. Ένα αγαπητό σνακ που θα κάνει παρέα σε μικρούς και μεγάλους μαζί με το ντιπ της αρεσκείας τους την ώρα που βλέπουν την αγαπημένη τους ταινία στον καναπέ του καθιστικού.

Υλικά για αλμυρά κριτσίνια με τυρί

Υλικά: 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες στις χρήσεις, ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης, 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό, 1 αυγό χτυπημένο, 1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη, αλάτι, λίγο άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση: 1. Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και λίγο άσπρο πιπέρι. Προσθέτετε το λάδι και το νερό και ζυμώνετε μέχρις ότου η ζύμη να μην κολλά στα χέρια. Την τυλίγετε σε μια μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί 30΄ σκεπασμένη με αντικολλητική μεμβράνη. 2. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό (σαν σφολιάτα) και τη χωρίζετε σε λωρίδες πλάτους 2,5-3 εκ. Αλείφετε τις λωρίδες με αυγό και τις πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα. Κόβετε τις λωρίδες σε μήκος 8-10 εκ. και τις στρίβετε ελαφρά. Τοποθετείτε τα κριτσίνια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνετε 15΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, μέχρι να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.