Αρχική Ιστορίες Food Stories Παρατείνεται το λουκέτο στα καταστήματα – Πάσχα στα σπίτια μας φέτος

Παρατείνεται το λουκέτο στα καταστήματα – Πάσχα στα σπίτια μας φέτος

0
Παρατείνεται το λουκέτο στα καταστήματα – Πάσχα στα σπίτια μας φέτος

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – Παράταση στην αναστολή λειτουργίας καταστημάτων και εκκλησιών – Αποκλείεται το ενδεχόμενο για Πάσχα στο χωριό

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – Παράταση στην αναστολή λειτουργίας καταστημάτων και εκκλησιών – Αποκλείεται το ενδεχόμενο για Πάσχα στο χωριό

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στον καθένα μας ότι αυτήν τη στιγμή περπατάμε πάνω σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία ή η όποια λάθος επιλογή μπορεί να αποβεί ολέθρια», τόνισε κατά την απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σχολίασε συμπεριφορές πολιτών οι οποίοι, όπως είπε, έχουν ξεπεράσει κάθε πλαίσιο εφευρετικότητας. «Ήταν εντυπωσιακό ότι την Παρασκευή είχαν διαλυθεί παντού τα υδραυλικά, σε όλα τα σπίτια εκτός Αθηνών, και όλοι έπρεπε να μεταβούν για τα φτιάξουν. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να θέλουν να πάνε στα εξοχικά τους, αλλά είναι θέμα ευθύνης για όλους», τόνισε.

«Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων», δήλωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πάσχα στα σπίτια μας – Εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους εξήγγειλε ο Γεωργιάδης

Κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος είχε αποκλείσει εξάλλου νωρίτερα και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό.

«Δεν θα υπάρξει φέτος η λεγόμενη έξοδος για το Πάσχα», ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ,ο υπουργός. «Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως ο Απρίλιος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πρόσθεσε δε, πως αύριο, Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψη τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Παρατείνεται το λουκέτο σε καταστήματα και εκκλησίες μέχρι τις 11 Απριλίου 

Η προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων σε όλη την επικράτεια παρατείνεται μέχρι και 11 Απριλίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά. Τα υπόλοιπα καταστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν λαμβάνοντας όλα τα επιβεβλημένα μέτρα για την προστασία του προσωπικού τους. Επίσης παρατείνονται έως 11 Απριλίου τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας. Η μόνη τροποποίηση αφορά στην δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας η οποία επιτρέπεται μόνο στο ίδιο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο με την παρουσία του προσωπικού που έχει αναλάβει την εκπομπή.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες και εικόνα από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ1 και ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.