Αρχική Ιστορίες Γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι, κάστανο και συκωτάκια του Βασίλη Καλλίδη

Γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι, κάστανο και συκωτάκια του Βασίλη Καλλίδη

0
Γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι, κάστανο και συκωτάκια του Βασίλη Καλλίδη

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ | Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει στη γέμιση ρύζι, κάστανο και συκωτάκια και μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ως εναλλακτική  στη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα για όσους το μεγάλο της μέγεθος λειτουργεί αποτρεπτικά. 

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ | Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει στη γέμιση ρύζι, κάστανο και συκωτάκια και μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ως εναλλακτική  στη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα για όσους το μεγάλο της μέγεθος λειτουργεί αποτρεπτικά. 

Ο γνωστός μάγειρας, παρουσιαστής και εστιάτορας Βασίλης Καλλίδης είχε φτιάξει για την τηλεοπτική εκπομπή «Πρω1νό» ένα ωραίο, γεμιστό κοτόπουλο.

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει στη γέμιση ρύζι, κάστανο και συκωτάκια και μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ως εναλλακτική  στη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα για όσους το μεγάλο της μέγεθος λειτουργεί αποτρεπτικά. Τη συνταγή δημοσίευσε το faysbook.gr απ’ όπου και οι εικόνες.

Γεμιστό κοτόπουλο του Βασίλη Καλλίδη

Υλικά: 

Για το κοτόπουλο: 1 κοτόπουλο, χυμός από 3 πορτοκάλια, 1,5 κιλό πατάτες μικρές, 1 κ.σ. μπαχαρικά για κοτόπουλο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι 

Για τη γέμιση: 1 φλ. ρύζι κίτρινο, 1 κρεμμύδι σε φετάκια, 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια, 300 γρ. συκωτάκια κότας, 1/3 από έναν άνηθο, 3 κ.σ. κουκουνάρι βρασμένα, 1 φλ. κάστανα, 6 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση: Κόβουμε τα συκωτάκια σε ψιλά κυβάκια, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κάστανα, τα κουκουνάρια, τον άνηθο και τα συκωτάκια. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μέσα-έξω και γεμίζουμε την κοιλιά του. Δένουμε τα πόδια με σπάγγο και ακουμπάμε το κοτόπουλο μέσα σ’ ένα ταψί. Βάζουμε τριγύρω τις μικρές πατατούλες, πασπαλίζουμε με το μπαχαρικό και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με τον χυμό και το λάδι. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!