Αρχική Ειδήσεις Μπορούσε ο Τζέιμι Όλιβερ να προβλέψει την πτώση της αυτοκρατορίας του;

Μπορούσε ο Τζέιμι Όλιβερ να προβλέψει την πτώση της αυτοκρατορίας του;

0
Μπορούσε ο Τζέιμι Όλιβερ να προβλέψει την πτώση της αυτοκρατορίας του;

PLANET FOOD | Σαν κανόνι έσκασε η είδηση ότι κλείνουν τα 22 από τα 25 εστιατόρια του σταρ σεφ της Βρετανίας,Τζέιμι Όλιβερ, με άγνωστη την τύχη που περιμένει 1.000-1.300 εργαζόμενους.

PLANET FOOD | Σαν κανόνι έσκασε η είδηση ότι κλείνουν τα 22 από τα 25 εστιατόρια του σταρ σεφ της Βρετανίας,Τζέιμι Όλιβερ, με άγνωστη την τύχη που περιμένει 1.000-1.300 εργαζόμενους.

Το νέο έκανε χθες Τρίτη το γύρο του διαδικτυακού και όχι μόνο κόσμου, ενώ σήμερα αρκετά βρετανικά μέσα καταπιάνονται με τα αίτια της αρχής του τέλους για τη γαστριμαργική αυτοκρατορία του σεφ που κυριαρχεί στη σκηνή της χώρας εδώ και 20 περίπου χρόνια.

Συγκεκριμένα, είκοσι από τα εικοσιπέντε καταστήματα μπαίνουν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ενώ η λογιστική εταιρεία KPMG ανέλαβε να επιβλέψει την διαδικασία, η οποία προβλέπει προστασία της επιχείρησης από πιστωτές.

«Είμαι βαθιά λυπημένος από το αποτέλεσμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους επένδυσαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτή την επιχείρηση αυτά τα χρόνια», έγραψε ο Τζέιμι Όλιβερ στο Twitter σχολιάζοντας το γεγονός.

Μπορούσε να προβλέψει την κατάρρευση;

Τα μηνύματα εδώ και καιρό δεν ήταν καλά και ήδη είχαν κλείσει καταστήματα στο εξωτερικό, όπως η περίπτωση του κεντρικού καταστήματός του στην Κωνσταντινούπολη. Σε όχι και τόσο παλιές δηλώσεις του, ο σεφ που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’90 και εξακολουθεί να διατηρεί αλώβητο μεγάλο μέρος της διεθνούς ακτινοβολίας του, είχε ρίξει την ευθύνη για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν τα εστιατόρια του στο Brexit.

Ωστόσο σύμφωνα με σημερινό σχόλιο του The Independent, οι επιχειρήσεις του δέχονται οικονομική πίεση εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ το περιοδικό του, το Jamie, ανέστειλε την κυκλοφορία του ήδη από το 2017.

Αναμφίβολα, σχολιάζει η αρθρογράφος, τη δυσάρεστη εξέλιξη καθόρισε -πέρα από τα μεγαλεπήβολα ανοίγματα- η κρίση στο χώρο της μαζικής εστίασης που πλήττει τη χώρα. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο αριθμός των εστιατορίων στη Βρετανία μειώθηκε κατά 2,8% σε ένα χρόνο (έως το Μάρτιο του 2019). Αυτό μεταφράζεται σε 768 λουκέτα καταστημάτων μέσα σε 12 μήνες ή αλλιώς 15 εστιατόρια έκλειναν την εβδομάδα. 

Όσοι αντέχουν και εξακολουθούν να δουλεύουν καλά μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, το πετυχαίνουν είτε γιατί εξελίσσονται συνεχώς – δημιουργώντας παρά ακολουθώντας τις τάσεις – είτε γιατί προσφέρουν κλασικό μεν μενού με εξαιρετική όμως εξυπηρέτηση και εξαιρετικό φαγητό. 

«Ο Oliver δεν έπραξε τίποτα από τα δύο» υποστηρίζει το δημοσίευμα. 

 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!