Αρχική Ιστορίες Food Stories Αλλιώτικα «μπράουνις» από φθινοπωρινά μήλα

Αλλιώτικα «μπράουνις» από φθινοπωρινά μήλα

0
Αλλιώτικα «μπράουνις» από φθινοπωρινά μήλα

Πώς να κάνει το πρωινό ξύπνημα και το σχολικό διάλειμμα των παιδιών λίγο πιο γλυκό!

Αν ψάχνετε ιδέες για γλυκίσματα πιο υγιεινά, που να ξεφεύγουν από την …πεπατημένη της σοκολάτας, να δίνουν έμφαση στα φρούτα, να έχουν λιγότερα αυγά και να γίνονται εύκολα, αυτά τα «μηλένια μπράουνις» είναι ό,τι πρέπει. Ιδανικά για το πρωινό, το σχολείο, τη σχολή ή το γραφείο, απλούστατα στην παρασκευή τους, τα αλλιώτικα «μπράουνις» θα δώσουν στο διάλειμμα πλούσιο άρωμα βανίλιας και κανέλας με έντονη την παρουσία των αγαπημένων φθινοπωρινών μήλων.

Με τι αλεύρι; Η κόκκινη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ είναι η σίγουρη, διαχρονική και αγαπημένη επιλογή! Θα χρειαστεί να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια.  Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Φαρίνα Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, οπότε δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε extra άρωμα βανίλιας. Τα «μπράουνις» από μήλο γίνονται και με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείτε και 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Υλικά: 1 1/2 φλιτζάνι κόκκινη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ (200 γρ.) • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό εσάνς βανίλιας (σε σκόνη ή υγρή) • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή (100 γρ.) • 1/2 φλιτζάνι Καστανή Ζάχαρη Fytro (110 γρ.) • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο (100 γρ.) • 2 αυγά • 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου του εμπορίου (120 γρ.) • 3 μήλα κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση: 1. Ανακατεύετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα. 2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τα δύο είδη ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. 3. Προσθέτετε αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το μίγμα της φαρίνας και το χυμό μήλου. Τελευταία ενσωματώνετε τα κομματάκια μήλου και ανακατεύετε. 4. Αδειάζετε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο παραλληλόγραμμο σκεύος (24Χ36 εκ.) φροντίζοντας με μια σπάτουλα να απλωθεί παντού ομοιόμορφα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40′-45′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει καλά κόβετε σε τετραγωνάκια.

Περισσότερες καθημερινές ή πιο ιδιαίτερες συνταγές στο sintages-jotis.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.