Αρχική Food Stories Meet the Greeks - Ταξίδι Ετοιμάζονται οι φουφούδες για τη Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο

Ετοιμάζονται οι φουφούδες για τη Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο

0
Ετοιμάζονται οι φουφούδες για τη Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο

Κυριακή 12 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η φετινή 14η Γιορτή Κάστανου στο γραφικό ορεινό χωριό της Λέσβου.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η φετινή 14η Γιορτή Κάστανου στο ορεινό γραφικό χωριό της Λέσβου. Η γιορτή κάθε χρόνο συγκεντρώνει στην Αγιάσο χιλιάδες ντόπιους και ξένους (κυρίως Τούρκους) επισκέπτες.

Ετοιμάζεται η Αγιάσος να τιμήσει τα εκπληκτικά δώρα της φύσης της, τα κάστανα, αλλά και όλους όσους βρεθούν στη μεγάλη ετήσια γιορτή. Από το πρωί της Κυριακής θα ανάψουν στις εισόδους και στα κεντρικά μέρη του χωριού οι φωτιές στις παραδοσιακές φουφούδες και στα καζάνια για το βράσιμο και το ψήσιμο των κάστανων, που θα προφέρονται στον κόσμο μαζί με μπόλικο ντόπιο ούζο και κρασί. Το μεσημέρι από την πλατεία του δημαρχείου θα ξεκινήσουν δυο ομάδες περιπατητών που θα κάνουν δυο διαφορετικές πεζοπορικές διαδρομές στα λιθόστρωτα μονοπάτια του καταπληκτικού καστανιώνα.

Στην πλατεία της αγοράς και στα γραφικά καλντερίμια του χωριού θα πουλιούνται εκλεκτά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα ενώ στα ταβερνάκια περιμένουν τους επισκέπτες σπάνιες, τοπικές λιχουδιές και γαστριμαργικές απολαύσεις. «Ελάτε να χαρείτε τις ομορφιές της πανέμορφης φθινοπωρινής φύσης!» τονίζουν οι διοργανωτές. Τη φετινή γιορτή του κάστανου οργανώνουν ο Γυμναστικός Σύλλογος «Όλυμπος» Αγιάσου με τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου, το Σύλλογο Εμπόρων – Επαγγελματοβιοτεχνών «Ο Ερμής» Αγιάσου, το Αναγνωστήριο «Η ανάπτυξη» Αγιάσου και ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!