Αρχική Ιστορίες 20 χρόνια χωρίς τη Μελίνα

20 χρόνια χωρίς τη Μελίνα

0

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για ένα πρόσωπο που έτσι κι αλλιώς τιμάμε και θυμόμστε -η Ελλάδα ούτε μπορεί ούτε θέλει να ξεχάσει τη Μελίνα.

melinam

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για ένα πρόσωπο που έτσι κι αλλιώς τιμάμε και θυμόμστε -η Ελλάδα ούτε μπορεί ούτε θέλει να ξεχάσει τη Μελίνα.

Μουσείο Μπενάκη. Την «Οδό Μελίνας Μερκούρη» μας καλεί να περπατήσουμε το Μπενάκη μέσα από έκθεση φωτογραφίας που συνδιοργανώνεται με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατό της.. Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, θέλοντας να την τιμήσει, εκδίδει λεύκωμα με τίτλο «Μελίνα», πάνω στο οποίο στηρίχτηκε και η ιδέα της έκθεσης. Έκθεση και λεύκωμα αναδεικνύουν τη λαμπερή της προσωπικότητα και το διεθνούς εμβέλειας έργο της: την πορεία της στον κινηματογράφο, στο θέατρο και την πολιτική, τις προσωπικές της στιγμές, το πάθος με το οποίο αγωνίστηκε για τον πολιτισμό και την Ελλάδα και το μοναδικό χάρισμα που είχε να εμπνέει και να συμπαρασύρει τον κόσμο στα οράματά της. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό πλαισιώνεται με προβολές που αναφέρονται στην καλλιτεχνική και πολιτική σταδιοδρομία της Μελίνας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται το «καμαρίνι της ηθοποιού Μελίνας Μερκούρη» από τις συλλογές του Θεατρικού Μουσείου. Μουσείο Μπενάκη,Κτήριο Οδού Πειραιώς, από 4 Μαρτίου έως 25 Μαΐου

Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Αφιέρωμα «Μελίνα» οργανώνει και η Ταινιοθήκη σε συνεργασία με άλλους φορείς, που περιλαμβάνει 10 ταινίες: από τις πιο γνωστές ως τις λιγότερο όπως «Η βασίλισσα του Σικάγο» (1969) του Νόρμαν Τζούισον και τα «Μηχανικά πιάνα» (1965) του Χουάν Αντόνιο Μπαρδέμ. Αυτή η ταινία θα ανοίξει και τις προβολές, κάποιες απ’ τις οποίες θα πλαισιώσουν συζητήσεις και στρογγυλά τραπέζια με θέματα «Μελίνα: ο πολιτισμός στην πρώτη σελίδα» (6 Μαρτίου) και «Η Γαλλία της Μελίνας» (Σάββατο 8/3). Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48, Κεραμικός, από 6 Μαρτίου έως 12 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.