Αρχική Ιστορίες Διατροφή Το καλύτερο βιολογικό πρόσωπο της Αρκαδίας, πιο κοντά σας απ’ ό,τι φαντάζεστε!

Το καλύτερο βιολογικό πρόσωπο της Αρκαδίας, πιο κοντά σας απ’ ό,τι φαντάζεστε!

0
Το καλύτερο βιολογικό πρόσωπο της Αρκαδίας, πιο κοντά σας απ’ ό,τι φαντάζεστε!

Ανοίγουμε την πόρτα της A. Farm στην Άνω Γλυφάδα και βρίσκουμε από πίσω της… 25.000 στρέμματα βιολογικής εκτροφής. Αυτό θα πει να έχεις πρόσβαση σε ζωικά βιολογικά προϊόντα στις πιο bio…λογικές τιμές!

Ανοίγουμε την πόρτα της A. Farm στην Άνω Γλυφάδα και βρίσκουμε από πίσω της… 25.000 στρέμματα βιολογικής εκτροφής. Αυτό θα πει να έχεις πρόσβαση σε ζωικά βιολογικά προϊόντα στις πιο bio…λογικές τιμές!

Από την παραγωγή στην κατανάλωση

Το κρέας παραδίδεται στο κατάστημα κατευθείαν από τη φάρμα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει. Στο κατάστημα διατηρείται σε υπερσύγχρονα ψυγεία με ειδικές προδιαγραφές. Όσον αφορά στις τιμές, είναι ανταγωνιστικές απέναντι στο οποιοδήποτε Βιολογικό Κρεοπωλείο κι αυτό γιατί όλα τα κρέατα είναι αποκλειστικά παραγωγής της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας. Το παραδοσιακό αυτό Βιολογικό Κρεοπωλείο διαθέτει επίσης μια τεράστια ποικιλία από Βιολογικά και Παραδοσιακά προϊόντα που μπορούν να συνοδεύσουν το άριστο ποιοτικά κρέας και να δώσουν μία ξεχωριστή νότα νοστιμιάς στα πιάτα που θα ετοιμάσετε για την οικογένεια και τους φίλους σας. Μια επίσκεψη στο κατάστημα αξίζει πραγματικά τον κόπο για να ανακαλύψετε τους θησαυρούς που κρύβει μέσα του!

 

H A. Farm, ή αλλιώς Αρκαδική Οικολογική Φάρμα, δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα κρέατος. Αποτελούσε πάντα όνειρο ζωής για τους δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι το Νοέμβριο του 2001 ξεκίνησαν την κατασκευή ενός οικολογικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης και συγκεκριμένα στο χωριό Κολλίνες. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής ζωικών βιολογικών προϊόντων, η οποία θα είναι επισκέψιμη από το κοινό, κάνοντας τον Αγροτουρισμό στην Ελλάδα προσιτό για κάθε επισκέπτη. Αυτή η –τόσο πρωτοποριακή για εκείνη την εποχή- ιδέα, καταλήγει σήμερα, εν έτει 2012, να υλοποιείται αφού πλέον όλα τα ζώα της εταιρείας (μοσχάρια, γουρούνια, αμνοερίφια) είναι πέρα για πέρα ελληνικά, με ρίζες ελληνικές και πιστοποιημένες από το μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων). Σε μία τεράστια έκταση 25.000 στρεμμάτων και σε κτηριακές εγκαταστάσεις 6.630 τ.μ. (κτήρια εκτροφής ζώων, αποθήκες και βοηθητικούς χώρους), τα ζώα μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον και τρέφονται αποκλειστικά με βιολογικές τροφές, όπως κριθάρι, καλαμπόκι και σόγια. Θα τολμήσουμε να πούμε ότι ίσως είναι η μεγαλύτερη πιστοποιημένη φάρμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η ανάγκη της αγοράς για καλό ελληνικό και βιολογικό κρέας στα νότια προάστια παροτρύνει τους δημιουργούς να ανοίξουν το πρώτο μαγαζί της Αττικής στην Άνω Γλυφάδα, με στόχο να δημιουργηθούν ακόμη τρία τουλάχιστον σε διάφορες περιοχές. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, υπάρχει η δυνατότητα για αποστολή σε οποιοδήποτε μέρος της Αθήνας χρειαστεί.

 

Γιατί τα κρέατα Α.FARM μας είναι τόσο απαραίτητα;

Είναι γεγονός ότι κατά καιρούς ακούγονται πολύ άσχημα πράγματα για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια τεράστια προκατάληψη και δυσπιστία στην ελληνική αγορά. Αυτό λοιπόν είναι το κίνητρο της A. Farm, να δώσει με κάθε τρόπο στον καταναλωτή να καταλάβει τη σημασία που έχει το καλό κρέας στη ζωή μας και στην ανάπτυξη των παιδιών μας. Το μοσχάρι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα κρέατα στην καθημερινή μας διατροφή. Ως κρέας είναι πολύ θρεπτικό καθώς έχει πολύ αίμα και αποτελεί πλούσια πηγή σιδήρου. Το χοιρινό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Το γεγονός ότι δεν έχει συνδετικούς ιστούς το κάνει ένα από τα τρυφερότερα είδη κρέατος. Όλα τα κομμάτια του χοιρινού είναι εύγεστα αλλά και χαμηλά σε λιπαρά, κατέχοντας έτσι σημαντικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή. Το αρνί που είναι τόσο παρεξηγημένο, είναι μια πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών, αμύλων και βιταμινών της ομάδας Β, συμπεριλαμβανομένης της νιακίνης*, της θιαμίνης* και ριμποβλαβίνης*. Επίσης το αρνίσιο κρέας είναι άπαχο και χαμηλό σε χοληστερόλη σε σύγκριση με άλλες ζωικές πρωτεΐνες. Το ήμισυ του λίπους του αρνίσιου κρέατος είναι μονοακόρεστο, δηλαδή περιέχει τον ίδιο τύπο λιπαρών οξέων που βρίσκουμε στο ελαιόλαδο. Για παράδειγμα, σε ένα πιάτο 90 γρ. άριστης αρνίσιας κοτολέτας έχουμε πέντε γραμμάρια λίπους σε σύγκριση με οκτώ γραμμάρια σε βοδινή και χοιρινή κοτολέτα, και δέκα γραμμάρια στο σολομό Ατλαντικού. Επιπλέον, η σωστή αναλογία των οκτώ βασικότερων αμινοξέων περιέχεται στο αρνίσιο κρέας. Το να τρώει κανείς αρνίσιο κρέας, αποτελεί ένα ευχάριστο τρόπο να ενισχύει το σώμα του με βιταμίνες Β12 και πρωτεΐνες, καθώς και με σίδηρο και ψευδάργυρο που είναι απαραίτητα στον οργανισμό. Με γνώμονα λοιπόν όλα τα παραπάνω και με απόλυτο σεβασμό απέναντι στον καταναλωτή, η Α. Farm εγγυάται για την ποιότητα των κρεάτων της και δεν πρόκειται να αλλοιώσει σε καμία περίπτωση την ποιότητα αυτή.

* νιακίνη: μειώνει στο αίμα την ολική και κακή χοληστερόλη, ενώ αυξάνει την καλή χοληστερόλη.

* θιαμίνη: βιταμίνη Β1, χρησιμεύει σαν καταλύτης σε αντιδράσεις που αξιοποιούν τους υδατάνθρακες ενώ παράλληλα ενισχύει τη μετάδοση των εντολών των νεύρων στους μυώνες.

* ριμποφλαβίνη: βιταμίνη Β2, που ενισχύει τον κερατοειδή και δυναμώνει το συκώτι (περιέχεται επίσης και στο βασιλικό πολτό).

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.