Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Πάνος Ιωαννίδης: Πώς διατηρούμε ζυμαρικά που θα σερβίρουμε αργότερα

Πάνος Ιωαννίδης: Πώς διατηρούμε ζυμαρικά που θα σερβίρουμε αργότερα

0
Πάνος Ιωαννίδης: Πώς διατηρούμε ζυμαρικά που θα σερβίρουμε αργότερα

Στη μίνι σειρά how-to που θα βρείτε στο κανάλι του στο YouTube ο σεφ και κριτής του MasterChef Πάνος Ιωαννίδης ασχολείται μεταξύ άλλων με τα ζυμαρικά.

Πώς βράζουμε τα ζυμαρικά αλλά και πώς τα συντηρούμε στην περίπτωση που θέλουμε να τα σερβίρουμε αργότερα παρουσιάζει ο σεφ και ένας από τους κριτές του δημοφιλούς ριάλιτι-διαγωνισμού μαγειρικής, Πάνος Ιωαννίδης, σε βίντεο που θα βρείτε στο κανάλι του στο YouTube ανατρέχοντας στη σειρά how-to. Για το βράσιμο ο σεφ λέει γνωστά λίγο-πολύ σε όσους (ψιλο)μαγειρεύουν πράγματα, προσδιορίζοντας πιο συγκεκριμένα πως η κατσαρόλα πρέπει να είναι γεμάτη με νερό κατά τα 3/5 και υπενθυμίζοντας το καλό αλάτισμα του νερού (περίπου 20 γρ. αλάτι ανά 1 λίτρο νερού) και το καλό ανακάτεμα των ζυμαρικών για να μην κολλήσουν.

Το tip του Πάνου Ιωαννίδη για να διατηρήσουμε τα ζυμαρικά αν πρόκειται να τα σερβίρουμε αργότερα

Βράζουμε τα ζυμαρικά στο 80% του χρόνου που προτείνει η συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε με νερό και τα απλώνουμε σε ταψί. Τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα καλύπτουμε με μεμβράνη. Τρυπάμε τη μεμβράνη για να φύγει η υγρασία τους και περιμένουμε τα ζυμαρικά να κρυώσουν (θερμοκρασία δωματίου). Εν συνεχεία τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, τα βγάζουμε και τα βράζουμε για το υπόλοιπο του χρόνου που υποδείκνυε η συσκευασία τους και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com