Αρχική Συνταγές Παγωτό καϊμάκι με σαλέπι του Στέλιου Παρλιάρου

Παγωτό καϊμάκι με σαλέπι του Στέλιου Παρλιάρου

0
Παγωτό καϊμάκι με σαλέπι του Στέλιου Παρλιάρου

Παγωτό καϊμάκι με σαλέπι του Στέλιου Παρλιάρου

Το παγωτό καϊμάκι όπως θα το φτιάχναμε στο σπίτι, με το χαρακτηριστικό άρωμα του σαλεπιού να κυριαρχεί, σύμφωνα με τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, του κορυφαίου pastry chef, που ως γνωστόν έχει ρίζες από την Κωνσταντινούπολη και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Πόλη. ΠΗΓΗ: steliosparliaros.gr
3.7 από 20 ψήφους
Είδος Γεύματος Παγωτά

Υλικά Συνταγής

  • 200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 10 γρ. σαλέπι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη άχνη με το σαλέπι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα με έναν αυγοδάρτη. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως μόλις βγει ή να το βάλουμε στην κατάψυξη να σφίξει λίγο ακόμα.

Σημειώσεις

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές, ώστε να σπάμε τους μεγάλους παγοκρυστάλλους και το μείγμα να παγώνει ομοιόμορφα.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Βαθμολογήστε την!
3.7 από 20 ψήφους
Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!