Αρχική Διατροφή Doctor Food Το 48% των καρκίνων θα είχαν αποφευχθεί εάν ζούσαμε υγιεινά

Το 48% των καρκίνων θα είχαν αποφευχθεί εάν ζούσαμε υγιεινά

0
Το 48% των καρκίνων θα είχαν αποφευχθεί εάν ζούσαμε υγιεινά

Η τροφή το φάρμακο σου έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες και όπως φαίνεται είχαν απόλυτο δίκιο, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα, οι μισοί περίπου θάνατο από καρκίνο θα είχαν αποφευχθεί εάν ζούσαμε υγιεινά.

Η τροφή το φάρμακο σου έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες και όπως φαίνεται είχαν απόλυτο δίκιο, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα, οι μισοί περίπου θάνατο από καρκίνο θα είχαν αποφευχθεί εάν ζούσαμε υγιεινά.

ΠΗΓΗ: organiclife.gr

Μια έρευνα η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα των βιολογικών προϊόντων, σε συνάρτηση φυσικά με την άσκηση και τη διακοπή του καπνίσματος.
 
Δυστυχώς μόνον ένας στους τέσσερις άντρες και μια στις πέντε γυναίκες, ζουν υγιεινά, παρά την μεγάλη πληροφόρηση που υπάρχει για την υγιεινή ζωή.
 
Επιστήμονες από το Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εάν σταματούσαμε το κάπνισμα, αθλούμασταν, τρώγαμε υγιεινά και περιορίζαμε το ποτό σε 1 ή 2 το πολύ ποτήρια την ημέρα, θα είχαμε αυξημένες πιθανότητες να μην εμφανίσουμε καρκίνο.
 
Μόνο το κάπνισμα, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση JAMA Oncology,, προκαλεί το 48,5% των θανάτων από 12 καρκίνους, σύμφωνα και με τα ευρήματα προγενέστερης μελέτης.
 
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι καρκίνοι του πνεύμονα, της ουροδόχου κύστεως, του νεφρού, της στοματικής κοιλότητας, του φάρυγγα, του οισοφάγου, του στομάχου, του ήπατος, του λάρυγγα και της χοληδόχου κύστης.
 
Οι ερευνητές λένε πως παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα προόδου στην αντιμετώπιση του καρκίνου, η πρόληψη εξακολουθεί να είναι το καλύτερο φάρμακο – και ο σημαντικότερος τρόπος πρόληψης του καρκίνου είναι μακράν η υγιεινή ζωή. Ποιος τους ακούει, όμως…
 
Σύμφωνα με την οι ερευνητές ανέλυσαν τους ιατρικούς φακέλους 135.910 ανδρών και γυναικών, διαπιστώνοντας ότι ποσοστό 20-40% των κρουσμάτων καρκίνου και στα δύο φύλα, καθώς και το 48% των θανάτων από καρκίνο στις γυναίκες και το 44% των θανάτων από καρκίνο στους άνδρες, θα αποφεύγονταν εάν ολόκληρος ο πληθυσμός:

 • Δεν κάπνιζε ποτέ.
   
 • Γυμναζόταν με μέτρια ένταση (π.χ. περπάτημα με γρήγορο βήμα) επί τουλάχιστον 2,5 ώρες την εβδομάδα ή με υψηλή ένταση (π.χ. τζόγγινγκ) επί 75 λεπτά την εβδομάδα.
   
 • Περιόριζε την κατανάλωση αλκοόλ σε 1 ή 2 ποτά την ημέρα για γυναίκες και άνδρες, αντιστοίχως.
   
 • Διατηρούσε το σωματικό βάρος του στα επίπεδα του φυσιολογικού και του λίγου υπέρβαρου, δηλαδή είχε δείκτη μάζας σώματος από 18,5 έως 27,5.

Εάν τηρούσαμε όλα τα παραπάνω και στα δύο φύλα θα μειώνονταν μεταξύ άλλων:
Κατά τουλάχιστον 80% οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα
 

 • Κατά 45% οι θάνατοι από καρκίνο της ουροδόχου κύστεως
   
 • Κατά 41% οι θάνατοι από καρκίνο του νεφρού
   
 • Κατά 28% οι θάνατοι από καρκίνο του παχέος εντέρου
   
 • Κατά 21% οι θάνατοι από καρκίνο του προστάτη
   
 • Κατά 12% οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.