Αρχική Διατροφή Doctor Food Τα 5 οφέλη του κουκουναριού

Τα 5 οφέλη του κουκουναριού

0
Τα 5 οφέλη του κουκουναριού

Τα κουκουνάρια είναι οι σπόροι των πεύκων και είναι φημισμένα λόγω της περιεκτικότητας τους σε μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικά.

Τα κουκουνάρια είναι οι σπόροι των πεύκων και είναι φημισμένα λόγω της περιεκτικότητας τους σε μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικά.

ΠΗΓΗ:diettv.gr

1. Καταστέλλουν την πείνα. Έρευνες αναφέρουν ότι τα λιπαρά οξέα που προέρχονται από τα κουκουνάρια οδηγούν στην απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας χολοκυστοκινίνης (CCK), μιας ουσίας που υπο προϋποθέσεις καταστέλλει την πείνα. Άλλη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωσαν 3γρ. πινολενικού οξέως πριν το πρωινό τους μείωσαν την ποσότητα του φαγητού που κατανάλωναν μέσα στην ημέρα κατά 37%.

2. Ενισχύουν την ενέργεια. Τα κουκουνάρια περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως μονοακόρεστα λιπαρά, σίδηρο και μαγνήσιο, συστατικά των οποίων η έλλειψή οδηγεί σε κούραση.

3. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Τα κουκουνάρια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την καλή λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων. Ερευνητές θεωρούν πως το πινολενικό οξύ που βρίσκεται στα κουκουνάρια, ενισχύει τη διατήρηση σωστών επιπέδων της χοληστερόλης και ακόμα είναι πιθανό να μειώνει την LDL χοληστερόλη ενισχύοντας την πρόσληψή της από το συκώτι. 

4. Έχουν αντι-γηραντικές ιδιότητες. Με τις μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, την περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες Α, Β, C, D και Ε, τα κουκουνάρια είναι γνωστά και για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Ως γνωστό τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες των οποίων η υπερπαραγωγή είναι υπεύθυνη για τη πρόωρη γήρανση.   

5. Ενισχύουν την όραση.  Τα κουκουνάρια περιέχουν λουτεΐνη και καροτενοειδή, προστατεύοντας έτσι από παθήσεις των ματιών όπως την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Σε πολλές χώρες του κόσμου τα κουκουνάρια θεωρούνται γκουρμέ είδος και καταναλώνονται ωμά, ψητά ή ακόμα και σε διάφορες σάλτσες (π.χ. η σάλτσα πέστο).

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!