Αρχική Ιστορίες World class bartender of the yaer 2015

World class bartender of the yaer 2015

0
World class bartender of the yaer 2015

Συμπληρώθηκε η δωδεκάδα του ελληνικού τελικού που θα αναδείξει τον Έλληνα Bartender που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του Κέιπ Τάουν.

Συμπληρώθηκε η δωδεκάδα του ελληνικού τελικού που θα αναδείξει τον Έλληνα Bartender που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του Κέιπ Τάουν.

Το World Class, ο μεγαλύτερος και δημοφιλέστερος θεσμός του mixology παγκοσμίως, έφτασε στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του Έλληνα Bartender of the Year για το 2015. Συμπληρώνοντας την έβδομη του χρονιά, αποδεικνύει την ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση από τους επαγγελματίες του κλάδου, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των ταλαντούχων bartender από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, που έλαβαν μέρος εφέτος. Ο αριθμός αυτός, χρόνο με το χρόνο, ξεπερνά κάθε προηγούμενο, ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Όπως και το περασμένο έτος, έτσι και φέτος, το διαγωνιστικό κομμάτι χωρίστηκε σε δύο επιμέρους φάσεις, με διαφορετικές θεματικές ενότητες και δοκιμασίες, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς με κάθε μία να αναδεικνύει από 6 φιναλίστ. Έτσι λοιπόν, κρίνοντας τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν, τη δημιουργικότητά τους, την ιδιαιτερότητα της γεύσης και του αρώματος, την ορθή διαχείριση και ισορροπία του ποτού, καθώς και τις ικανότητες που επέδειξαν κατά την παρουσίασή του, οι Cocktail Lovers, Sandrae Lawrence και Gary Sharpen, κριτές της πρώτης φάσης, ανέδειξαν τους πρώτους 6 καλύτερους Έλληνες bartender της χρονιάς 2015.

Τα ονόματα (με αλφαβητική σειρά):
Δημήτρης Γούζιος, από το “Mosaiko bar”, Γλυφάδα
Στέφανος Δραγανιδάκης, από το “The Clumsies bar”, Αθήνα
Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, από το “Theory bar”, Χαλάνδρι
Δημήτρης Μαγγλάρης, από το “Tokyo bar”, Θεσσαλονίκη
Νίκος Μπάκουλης, από το “The Clumsies bar”, Αθήνα
Κώστας Χατζηαββάς, από το “Recipe bar”, Κηφισιά

Την Τρίτη 28 Απριλίου, ολοκληρώθηκε και η 2η φάση του διαγωνισμού, μέσω της οποίας αποδείχτηκε περίτρανα, για ακόμα μια φορά, πως η δημιουργία ενός cocktail δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αντίθετα αποτελεί μια νέα μορφή τέχνης με πολλές και ιδιαίτερες πτυχές. Στη 2η αυτή θεματική ενότητα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μέσα από κάθε λογής λογοτεχνικά συγγράμματα, επιλέγοντας δύο της αρεσκείας τους. Ο Tristan Stephenson, γνωστός spirit writer και συνιδρυτής της Fluid Movement, και ο Justin Smyth, global ambassador του World Class, είχαν ένα πολύ δύσκολο έργο. Λαμβάνοντας υπόψη την φαντασία, τις τεχνικές, τη δημιουργικότητα, αλλά και την εποχικότητα, κατάφεραν να αναδείξουν τους 6 που θα πλαισιώσουν αυτούς της πρώτης θεματικής και θα δημιουργήσουν την τελική 12αδα του ελληνικού τελικού.

Η 2η φάση ανέδειξε τους εξής 6:
Δήμητρα Αντωνακοπούλου, από το “360 Cocktail bar”, Αθήνα
Νίκος Αρσλάνογλου, από το “Shark bar”, Θεσσαλονίκη
Τάσος Γιέχος, από το “Selini bar”, Καβάλα
Τεό Καϊσίδης, από το “Osterman bar”, Αθήνα
Βαγγέλης Προυσαεύς, από το “Hakkasan bar”, Μύκονος
Λορέτα Τόσκα, από το “Theory bar”, Χαλάνδρι

Τώρα οι 12 φιναλίστ προετοιμάζουν τα shaker τους, για να λάβουν μέρος στον ελληνικό τελικό της 15ης Ιουνίου, που θα στείλει τον καλύτερο Έλληνα bartender για το 2015 στον Παγκόσμιο Τελικό του Σεπτεμβρίου στο Κέιπ Τάουν.

H πορεία για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο για το 2015 συνεχίζεται! Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε την εξέλιξή της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook: www.facebook.com/worldclassgreece αλλά και από τα hashtag #worldclassgreece.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.