Αρχική Ιστορίες O ΕΦΕΤ για τους τόνους ακατάλληλων τροφίμων που βρέθηκαν σε σούπερ μάρκετ

O ΕΦΕΤ για τους τόνους ακατάλληλων τροφίμων που βρέθηκαν σε σούπερ μάρκετ

0
O ΕΦΕΤ για τους τόνους ακατάλληλων τροφίμων που βρέθηκαν σε σούπερ μάρκετ

Ποια είναι η επιχείρηση-«υγειονομική βόμβα»

Ποια είναι η επιχείρηση-«υγειονομική βόμβα»

Σε συνέχεια του δελτίου Τύπου του ΣΔΟΕ στις 24.08 που είχε αποκαλύψει τον εντοπισμό επιχείρησης λιανικού εμπορίου ειδών διατροφής, τύπου σούπερ μάρκετ, στο Γέρακα Αττικής, όπου λειτούργε πάρανομα συσκευαστήριο τροφίμων και επικρατούσαν άθλιες συνθήκες υγιεινής, ο ΕΦΕΤ κυκλοφόρησε σήμερα το δικό του δελτίο Τύπου αναφορικά με την υπόθεση -αφού η επιχείρηση ήταν κοινή μεταξύ ΣΔΟΕ και ΕΦΕΤ.

Στο δικό του δελτίο Τύπου ο Ενιαίος Φορέας Ελέγγου Τροφίμων αναφέρει μεταξύ άλλων την επωνυμία της επιχείρησης. Πρόκειται για την «Αγροτική Σοδειά – Αποστολόπουλος Αθανάσιος του Δημητρίου» επί της Λεωφ. Μαραθώνος 41.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας του ΕΦΕΤ με το Σ.Δ.Ο.Ε., η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, από κοινού με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, διενήργησαν στις 21-22/08/2018 ελέγχους σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου τροφίμων με την επωνυμία «Αγροτική Σοδειά – Αποστολόπουλος Αθανάσιος του Δημητρίου» επί της Λεωφ. Μαραθώνος 41, καθώς και σε αδήλωτη αποθήκη τροφίμων επί της οδού Καρυωτάκη 26, στον Γέρακα Αττικής.

Από τους ανωτέρω ελέγχους διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η κατοχή τροφίμων μη ασφαλών/ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση, τροφίμων παρελθούσης ημερομηνίας ανάλωσης ή/και αγνώστου προέλευσης, συνολικού βάρους περίπου δέκα (10) τόνων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ως επί το πλείστον, τα συγκεκριμένα τρόφιμα αφορούσαν σε τυροκομικά προϊόντα, επιτραπέζιες ελιές, μαρμελάδες, καφέ και αλκοολούχα ποτά. Πέραν αυτών, πραγματοποιήθηκε δέσμευση περίπου πεντακοσίων (500) κιλών μελιού, καθώς και ποσότητας ελαιολάδου, αγνώστου προέλευσης ή/και ελλιπούς επισήμανσης.

Επίσης, ελήφθησαν δείγματα τροφίμων για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη εξοπλισμού εμφιάλωσης και εξοπλισμού συσκευασίας τροφίμων χωρίς τις απαραίτητες γνωστοποιήσεις στις Αρμόδιες Αρχές, καθώς και σημαντικές ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών και συνθηκών αποθήκευσης των τροφίμων.

Οι σχετικοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη και εφόσον απαιτηθεί θα υπάρξει νέα ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

⇒ Σχετικό θέμα: Αττική: τόνοι ακατάλληλων τροφίμων σε σούπερ μάρκετ

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com