Αρχική Διατροφή Doctor Food Κρύβει κίνδυνο ακόμη και η οδοντόκρεμα αν εμπεριέχει αυτό το «Ε»

Κρύβει κίνδυνο ακόμη και η οδοντόκρεμα αν εμπεριέχει αυτό το «Ε»

0
Κρύβει κίνδυνο ακόμη και η οδοντόκρεμα αν εμπεριέχει αυτό το «Ε»

Η ουσία που κρίνεται ύποπτη για καρκινογενέσεις χρησιμοποιείται επίσης σε γλυκά, σοκολάτες και μπισκότα, τσίχλες, χρώματα και σε πλήθος άλλων καταναλωτικών προϊόντων.

Η ουσία που κρίνεται ύποπτη για καρκινογενέσεις χρησιμοποιείται επίσης σε γλυκά, σοκολάτες και μπισκότα, τσίχλες, χρώματα και σε πλήθος άλλων καταναλωτικών προϊόντων.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Σε πληθώρα καταναλωτικών αγαθών ανιχνεύεται το διοξείδιο του τιτανίου, το οποίο είναι πιθανώς καρκινογόνο. Ακόμη και οι οδοντόπαστες μπορεί να είναι καρκινογόνες, καθώς διαπιστώθηκε ότι μια ουσία που ανιχνεύεται σε αυτές αλλά και σε πλήθος άλλων προϊόντων, το διοξείδιο του τιτανίου, γνωστό και ως Ε171, ενδέχεται να προκαλεί καρκίνο.

Πειράματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε ζώα έδειξαν ότι η ουσία προκάλεσε προκαρκινικές αλλοιώσεις του παχέος εντέρου στο 40% των πειραματόζωων που την κατανάλωσαν. Αυτές οι αλλοιώσεις δεν είναι καρκίνος, αλλά μπορούν να εξελιχθούν σε τέτοιον. Η ουσία E171 χρησιμοποιείται σε γλυκά, σοκολάτες και μπισκότα, τσίχλες, οδοντόπαστες, χρώματα και σε πλήθος άλλων καταναλωτικών προϊόντων.

Προηγούμενες έρευνες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνας για τον Καρκίνο είχαν υποδείξει ότι η εισπνοή της ουσίας E171 μπορεί να είναι καρκινογόνος. Η πρόσφατη μελέτη, ωστόσο, είναι η πρώτη που καταδεικνύει ότι η ουσία μπορεί να είναι καρκινογόνος και όταν εισέρχεται στον οργανισμό από το στόμα και το στομάχι.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωπονικών Μελετών της Γαλλίας, με επικεφαλής τον δρα Ερικ Ουντό του Πανεπιστημίου της Τουλούζης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση Scientific Reports. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η βρετανική «Τέλεγκραφ», οι επιστήμονες έδιναν στα πειραματόζωα να πίνουν Ε171 επί εκατό ημέρες, έτσι ώστε η ποσότητα της ουσίας να είναι αντίστοιχη με αυτήν που καταναλώνει ένας άνθρωπος μέσω της τροφής ή των καλλυντικών.

Η ουσία Ε171 απορροφήθηκε από το έντερο και πέρασε στο αίμα, μέσω του οποίου εξαπλώθηκε σε άλλα σημεία του σώματος. Οι προκαρκινικές αλλοιώσεις εμφανίστηκαν σε τέσσερα από τα δέκα ζώα που είχαν καταναλώσει νερό με E171, αλλά σε κανένα ζώο που δεν την είχε καταναλώσει. Επίσης διαπιστώθηκε ότι η ίδια ουσία εξασθενεί και το ανοσοποιητικό σύστημα των πειραματόζωων.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!