Αρχική Διατροφή Doctor Food Ιndependent: Καλύτερο το ελαιόλαδο απ’ το βιάγκρα

Ιndependent: Καλύτερο το ελαιόλαδο απ’ το βιάγκρα

0
Ιndependent: Καλύτερο το ελαιόλαδο απ’ το βιάγκρα

Επικαλείται έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών και Έλληνες επιστήμονες. 

Επικαλείται έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών και Έλληνες επιστήμονες. 

Ότι μια επαρκής εβδομαδιαία κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να φανεί πιο αποτελεσματική από σκευάσματα σαν το βιάγκρα σε ότι αφορά την ενίσχυση των επιδόσεων των ανδρών στο κρεβάτι, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα ο βρετανικός Ιndependent παραπέμποντας μάλιστα σε έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε Έλληνες επιστήμονες. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο, οι ερευνητές κατέληξαν ότι μόλις 9 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο είναι αρκετές για να μειώσουν το πρόβλημα κατά περίπου 40 τοις εκατό.

Η μελέτη έγινε σε 660 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 67 χρόνια. Το συμπέρασμα ήταν ότι εκείνοι που υιοθέτησαν μια διατροφή μεσογειακού τύπου – πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψάρια και ξηρούς καρπούς, καθώς και ελαιόλαδο – είχαν πολύ λιγότερα προβλήματα σεξουαλικής φύσης και πολύ βελτιωμένη εικόνα στο υπνοδωμάτιο.

 Η επικεφαλής της έρευνας δρ Χριστίνα Χρυσοχόου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δήλωσε ότι η διατροφή και η άσκηση αποδείχτηκε καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανότητας της μέσης ηλικίας και των ηλικιωμένων ανδρών. 

«Οι άνδρες που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή – ιδιαίτερα αν καταναλώνουν πολύ ελαιόλαδο – βλέπουν τον κίνδυνο ανικανότητας να υποχωρεί κατά 40% σε μεγαλύτερη ηλικία», είπε η ερευνήτρια. Πρόσθεσε δε ότι οι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αποδειχθούν πιο επωφελείς για όσους αναζητούν μακροπρόθεσμες λύσεις» εξήγησε η κ. Χρυσοχόου.

Ενώ το βιάγκρα, που δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1990 και τώρα είναι διαθέσιμο χωρίς συνταγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, βοήθησε μεν τη σεξουαλική ζωή εκατομμυρίων, οι παρενέργειες όμως περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, πόνους στην πλάτη και διαταραχές στην όραση.

«Η μεσογειακού τύπου διατροφή διατηρεί τα αγγεία υγιή και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης και παχυσαρκίας. Στους δε άνδρες προσφέρει μακροπρόθεσμη λύση χωρίς να παίρνουν φάρμακα» συμπλήρωσε καταλήγοντας: «Το Viagra δεν βελτιώνει τίποτα μακροπρόθεσμα, μπορεί μόνο να δώσει μια περιστασιακή ώθηση στη σεξουαλική ικανότητα».

Τη μελέτη σχολίασε και η Julie Ward, του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιάς (British Heart Foundation), εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα ευρήματα, λέγοντας: «Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η μεσογειακή διατροφή – που γνωρίζουμε ότι είναι ευεργετική για την καρδιά και την υγεία του κυκλοφορικού- μπορεί να ωφελήσει τα αιμοφόρα αγγεία και να βοηθήσει τους άνδρες να διατηρήσουν υγιή σεξουαλική ζωή».

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.