Αρχική Διατροφή Doctor Food Ένας ακόμη λόγος να φέρεις το μπολάκι με τους ξηρούς καρπούς

Ένας ακόμη λόγος να φέρεις το μπολάκι με τους ξηρούς καρπούς

0
Ένας ακόμη λόγος να φέρεις το μπολάκι με τους ξηρούς καρπούς

DOCTOR FOOD | Κάθε νέα έρευνα και μια επιπλέον αποκάλυψη για τις ευεργετικές ιδιότητες των καρυδιών, των φιστικιών και όχι μόνο.

Οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι από τις πλέον γευστικές και ταυτόχρονα υγιεινές επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς σε ό,τι αφορά τα σνακ. Κάθε νέα έρευνα οδηγεί και σε μια επιπλέον αποκάλυψη για τις ευεργετικές ιδιότητες των καρυδιών, των φιστικιών και όχι μόνο.

Σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα του Χάρβαρντ, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα για τη σχέση των ξηρών καρπών με την υγεία της καρδιάς, όσοι καταναλώνουν συχνά ξηρούς καρπούς, ιδίως καρυδιών και φιστικιών, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακή ή στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους τρώνε ελάχιστους ή καθόλου ξηρούς καρπούς, 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη διατροφολόγο Μάρτα Γκούας-Φερέ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of American College of Cardiology | ΝΟΕ 17), ανέλυσαν στοιχεία για πάνω 210.000 ανθρώπους και για μια περίοδο έως 32 ετών.

Η μελέτη διαπίστωσε αντίστροφη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση των ξηρών καρπών και στα περιστατικά εμφραγμάτων, εγκεφαλικών και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε, με βάση σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Όσοι έτρωγαν καρύδια μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν κατά μέσο όρο 19% μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και 21% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

Όσοι έτρωγαν φιστίκια δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν 13% μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο και 15% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν ποτέ ξηρούς καρπούς.

Όσοι έτρωγαν πέντε ή περισσότερες μερίδες ξηρών καρπών άλλου είδους κάθε εβδομάδα, είχαν 14% μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και 20% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο της καρδιάς ειδικότερα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής διατροφολόγο, τα ευρήματα υποστηρίζουν απολύτως τις συστάσεις για αύξηση της κατανάλωσης διαφόρων ξηρών καρπών ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής που στοχεύει στη μείωση της εμφάνισης χρόνιων νόσων στο γενικό πληθυσμό.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!