Αρχική Διατροφή Doctor Food 1 στους 5 θανάτους παγκοσμίως οφείλεται στην κακής ποιότητας διατροφή!

1 στους 5 θανάτους παγκοσμίως οφείλεται στην κακής ποιότητας διατροφή!

0
1 στους 5 θανάτους παγκοσμίως οφείλεται στην κακής ποιότητας διατροφή!

Αυτό καταδεικνύει η πιο ολοκληρωμένη μελέτη που έγινε ποτέ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό καταδεικνύει η πιο ολοκληρωμένη μελέτη που έγινε ποτέ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Εκατομμύρια άνθρωποι τρώνε λάθος είδη τροφίμων υπονομεύοντας στον ύψιστο βαθμό την καλή τους υγεία.

Η υιοθέτηση ενός διατροφικού μοντέλου με εξαιρετικά αυξημένη περιεκτικότητα σε αλάτι, απ’ το οποίο απουσιάζουν οι φυσικές τροφές, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι ωμοί/ανάλατοι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα Ω3 και τα καλής ποιότητας λιπαρά, αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με την εξαιρετικά μεγάλη μελέτη Global Burden of Disease που διεξάγει Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Η μελέτη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζει δεδομένα σε 130 χώρες και δεν περιορίζεται στο σκέλος της διατροφής αλλά συμπεριλαμβάνει πολύ ευρύτερους παράγοντας όπως τα ναρκωτικά, το μη ασφαλές σεξ ή η περιβαλλοντική ρύπανση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η κακή διατροφή είναι ο δεύτερος υψηλότερος παράγοντας κινδύνου για πρόωρο θάνατο μετά το κάπνισμα.

Άλλοι υψηλού κινδύνου παράγοντες είναι τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ, που μεταφράζεται σε παχυσαρκία) και η χοληστερίνη. Όλα αυτά μπορεί επίσης διαπλέκονται με την κατανάλωση λάθος τροφίμων, ωστόσο μπορεί να οφείλονται και σε άλλες αιτίες.

«Αυτό είναι πραγματικά μεγάλο θέμα», δήλωσε στον Guardian, ο δρ Christopher Murray, διευθυντής του Ινστιτούτου που διεξάγει τη μελέτη. «Είναι ένα από τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα στον κόσμο και συνεχώς χειροτερεύει. Ενώ η παχυσαρκία προσελκύει την προσοχή τους, δεν είμαι βέβαιος ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικών αντιμετώπισής της είναι τόσο επικεντρωμένοι στον τομέα της διατροφής και της υγείας όσο θα έπρεπε». Για τον Christopher Murray τα ευρήματα αυτά είναι μια πραγματικά μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια υγεία και τα συστήματα υγείας.

 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!