Αρχική Ειδήσεις Μεσομανιάτικο τραπέζι στο «Aspasia» της Σταυριανής Ζερβακάκου με καλεσμένες σεφ

Μεσομανιάτικο τραπέζι στο «Aspasia» της Σταυριανής Ζερβακάκου με καλεσμένες σεφ

0
Μεσομανιάτικο τραπέζι στο «Aspasia» της Σταυριανής Ζερβακάκου με καλεσμένες σεφ

Αν είστε στη Μάνη στις 21-22 Ιουλίου τραβήξτε για το Σταυρί! Η Μανιάτισσα σεφ μαζί με τις ταλαντούχες φίλες της Αργυρώ Κουτσού και Μαρία Διακάτου δημιουργούν πιάτα εμπνευσμένα από τα λαογραφικά βιβλία του Κυριακού Κάσση και τα παραμύθια της Μέσα Μάνης.

Όσοι και όσες βρίσκεστε στη Μάνη στις 21-22 Ιουλίου 2023, στη γοητευτική γη της γυμνής πέτρας, του καυτού ήλιου, της πεισματάρας ελιάς και της φραγκοσυκιάς, εκτός από δροσερές βουτιές στις θάλασσες των θρύλων και σεργιάνια στην απογευματινή σκιά των πύργων, έχετε και μια ακόμη μοναδική ευκαιρία. Το ζεστό αυτό Παρασκευοσαββατοκύριακο, μπορείτε να τραβήξετε για το Σταυρί και να γευτείτε στο εστιατόριο «Aspasia» της εξαίρετης Μανιάτισσας σεφ Σταυριανής Ζερβακάκου πιάτα εμπνευσμένα από τα λαογραφικά βιβλία του Κυριακού Κάσση και τα παραμύθια της Μέσα Μάνης. Toύτο το ιδιαίτερο μεσομανιάτικο τραπέζι στρώνεται από κοινού με τις ταλαντούχες «μαστόρισσες» των (επαγγελματικών) κουζινών Μαρία Διακάτου και Αργυρώ Κουτσού σε μια συνάντηση μαγειρικής κορυφής που προμηνύεται γευστικά αξέχαστη. Για κρατήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο ++30 6981477561.

«Τα παραμύθια, τα μοιρολόγια, τα φαγητά, τα λαογραφικά…» στο πιάτο

Γράφει στη σελίδα της στο Facebook η Αργυρώ Κουτσού, απ’ όπου αλιεύσαμε και τη νόστιμη είδηση: «Δεν ξέρεις με πόση λαχτάρα περίμενα να ξεκινήσει αυτή η εβδομάδα, που προς το τέλος της, θα ξεκινήσω αξημέρωτα για Μάνη. Είναι μεγάλη χαρά για μένα η συνύπαρξη στην κουζίνα με δύο γυναίκες που και τη μαγειρική τους τέχνη θαυμάζω και την υφή και την ουσία τους αγαπώ. Μα που όλο αυτό θα συμβεί στο #Aspasia της Stavriani Zervakakou το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο και γεμάτο ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό. Όλον αυτόν τον καιρό διαβάζω για τη Μέσα Μάνη. Τα παραμύθια, τα μοιρολόγια, τα φαγητά, τα λαογραφικά. Και δε σου κρύβω πως έχω μαγευτεί. Από την απαλή θάλαασσα των νησιών που έχουν φέρει τις περισσότερες μπουκιές μου θα βρεθώ στη στιβαρή θάλασσα των βράχων για να στρώσουμε οι τρεις μας ένα μανιάτικο τραπέζι. Αν είσαι εκεί κοντά, να έρθεις να σε περιποιηθούμε. Δε θα έχεις ξανά την ευκαιρία να έχεις στο πιάτο σου τρεις γυναίκες που ζουν κι αναπνέουν μέσα από την τροφή, την απόλαυση και την θρέψη».

Δείτε επίσης

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com