Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Γαλλία: Απίστευτα καλή χρονιά για τους οινοπαραγωγούς

Γαλλία: Απίστευτα καλή χρονιά για τους οινοπαραγωγούς

0
Γαλλία: Απίστευτα καλή χρονιά για τους οινοπαραγωγούς

PLANET FOOD | Απότομη αύξηση της παραγωγής κατά 56% σε σχέση με πέρυσι προβλέπουν οι ειδικοί. 

PLANET FOOD | Απότομη αύξηση της παραγωγής κατά 56% σε σχέση με πέρυσι προβλέπουν οι ειδικοί. 

Την καλύτερη χρονιά παραγωγής σταφυλιών εκτιμούν ότι θα έχουν φέτος οι παραγωγοί σαμπάνιας της Γαλλίας. Ήδη η συγκομιδή ξεκίνησε στους περισσότερους αμπελώνες της χώρας, αντί για τον Σεπτέμβριο που συνήθως άρχιζε το μάζεμα των σταφυλιών.

Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή σταφυλιών δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Για την ακρίβεια τόσο κακή σοδειά σαν την περσινή, η Γαλλία είχε να αντιμετωπίσει από το 1945! Η παραγωγή κρασιού μειώθηκε κατά 18% το 2017 σε σχέση με το 2016 λόγω των ανοιξιάτικων πάγων που κατέστρεψαν τα κλήματα. Με φωτιές σε βαρέλια πετρελαίου προσπαθούσαν οι παραγωγοί πέρυσι στο Μπορντό να αντιμετωπίσουν την ανοιξιάτικη παγωνιά.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Οι ειδικοί προβλέπουν τώρα μια απότομη αύξηση της παραγωγής κατά 56% σε σχέση με πέρυσι. «Κάτι τέτοιο δεν το έχουμε βιώσει ποτέ στην Καμπανία στο παρελθόν, όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα», δήλωσε ο Ζαν-Μαρί Μπαριλέρ, πρόεδρος της Ένωσης των οίκων Σαμπάνιας. «Αυτό θα μας επιτρέψει να βάλουμε στα κελάρια μας εκπληκτικά κρασιά που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε τρία χρόνια», πρόσθεσε.

Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αμπελουργών της Καμπανίας, Μαξίμ Τουμπάρτ, χαιρέτισε την πρώιμη συγκομιδή λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια ήταν σκληρά, φέτος αναμένεται να είναι εξαιρετικά καλή χρονιά, έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι». 

Η ένωση αμπελοκαλλιεργητών της Καμπανίας έχει περισσότερα από 15.000 μέλη και θα συλλέξουν φέτος μεταξύ 13 και 16 τόνους σταφύλια ανά εκτάριο. Κάθε χρόνο, πωλούνται παγκοσμίως 310 εκατομμύρια μπουκάλια γαλλικής σαμπάνιας. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com