Αρχική Βοηθήματα Φρούτα και λαχανικά του Μαρτίου

Φρούτα και λαχανικά του Μαρτίου

0
Φρούτα και λαχανικά του Μαρτίου
Εικόνα: ©Shutterstock

Ποια φρούτα και λαχανικά είναι στην εποχή τους το Mάρτιο

Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους!Μια συνήθεια που συμβάλλει στο να γίνει το καθημερινό μας τραπέζι πιο υγιεινό, πιο θρεπτικό, πιο απολαυστικό και λίγο πιο οικονομικό.

Στις μέρες μας τείνει να καταργηθεί η εποχικότητα. Στην αγορά βρίσκουμε πια πάντοτε τα πάντα. Ωστόσο δυο δέντρα σε μια αυλή, μια βόλτα στην εξοχή και οι επισκέψεις στη Λαϊκή βιολογικών προϊόντων μάς θυμίζουν ότι η φύση –όπου της επιτρέπουμε να υπάρχει– συνεχίζει τον κύκλο της. Αν και αυτή παντελώς αποδιοργανωμένη εξαιτίας της τρομακτικής κλιματικής αλλαγής που σημάδεψε τον πλανήτη το 2023.

Για να δούμε τι μας φέρνει ο Μάρτιος, ο πρώτος μήνας της άνοιξης, σύμφωνα με τον ετήσιο πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace και τον πίνακα που εμπεριέχεται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Ενήλικες κι ας πάρουμε ιδέες για το καθημερινό μαγείρεμα.

Λαχανικά και χορταρικά του Μαρτίου

Αγκινάρες, άνηθος, αντίδια, αρακάς (απ’ τα μέσα κι έπειτα), καρότα, καυκαλήθρες, κουνουπίδι, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μάραθος, μαρούλι, μυρώνια, πατάτες, πράσα, ραδίκια, ράπα, ραπανάκι, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια λευκά και πράσινα, σχοινόπρασο, τσουκνίδα, φινόκιο, χόρτα του βουνού.

Τα φρούτα του Μαρτίου

Αβοκάντο, τα τελευταια γκρέιπ φρουτ, μανταρίνια, λεμόνια, πορτοκάλια, μήλα, πορτοκάλια, φράουλες (απ’ τα μέσα κι έπειτα)

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.