Αρχική Ειδήσεις Η φακή Εγκλουβής είναι πλέον ΠΟΠ

Η φακή Εγκλουβής είναι πλέον ΠΟΠ

0
Η φακή Εγκλουβής είναι πλέον ΠΟΠ

Στο μητρώο των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) προστέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η φακή Εγκλουβής.

Παρότι η καλλιέργεια αυτής της εξαιρετικής φακής γίνεται με παραδοσιακές μεθόδους τουλάχιστον από το 18ο αιώνα, παρότι η γεύση της είναι προϊόν αποκλειστικά των λευκαδίτικων χωμάτων της συγκεκριμένης περιοχής που έχουν υψηλή ποσότητα σε κάλιο και δίνουν μια φακή μοναδική και ποιοτικά άριστη, παρότι όλη η Ελλάδα την ήξερε και την ξέρει με το όνομά της που δεν είναι άλλο από τον τόπο καταγωγής της, δεν είχε μέχρι σήμερα χαρακτηριστεί ΠΟΠ. Πλέον όμως η ξεχωριστή αυτή φακή είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Η Εγκλουβή και οι φακές της

Στα ορεινά της Λευκάδας, στα 730 μέτρα, χτισμένη πάνω σε λοφάκια, βρίσκεται η Εγκλουβή. Ένα μικρό, παραδοσιακό χωριό που η κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική ζωή του περιστρέφεται γύρω από τη φακή. Η ιστορία της είναι η ιστορία του και οι εχθροί της εχθροί του. Η φακή της Εγκλουβής έχει τη φήμη της καλύτερης φακής στην Ελλάδα. Η ποσότητά της είναι ελάχιστη, όση αντέχει η γη της και τα χέρια των λιγοστών κατοίκων της. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.