Αρχική Διατροφή Doctor Food Το νερό πριν τα κύρια γεύματα βοηθά στο αδυνάτισμα

Το νερό πριν τα κύρια γεύματα βοηθά στο αδυνάτισμα

0
Το νερό πριν τα κύρια γεύματα βοηθά στο αδυνάτισμα

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση 500 ml νερού μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει στο θέμα της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση 500 ml νερού μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει στο θέμα της παχυσαρκίας.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ”Obesity”, ανακάλυψε ότι η κατανάλωση 500 ml νερού μισή ώρα πριν το πρωινό, το γεύμα και το δείπνο, οδήγησε σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους, σε παχύσαρκους ενήλικες, σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν νερό πριν τα γεύματα.

Η Dr. Helen Parretti, του University of Birmingham στη Βρετανία, δήλωσε ότι η κατανάλωση νερού 3 φορές την ημέρα πριν τα γεύματα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους.

Η Dr. Parretti και η ομάδα της ενέγραψαν στην έρευνα 84 παχύσαρκους ενήλικες και τους χώρισαν σε 2 ομάδες. Η μια ομάδα έπρεπε να καταναλώνει νερό (500 ml) 30 λεπτά πριν το πρωινό, το γεύμα και το δείπνο, κάθε μέρα για 2 εβδομάδες.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έπρεπε να φανταστούν ότι το στομάχι τους ήταν γεμάτο πριν από κάθε κύριο γεύμα.
Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν συμβουλές για το πώς να βελτιώσουν τη διατροφή τους και τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας. Έλαβαν επίσης συμβουλές μέσω τηλεφώνου 2 εβδομάδες αργότερα.

Σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, συμμετέχοντες που κατανάλωναν νερό πριν από κάθε κύριο γεύμα έχασαν κατά μέσον όρο 1,3 κιλά περισσότερα. Έχασαν 4,3 κιλά κατά μέσον όρο σε διάστημα 12 εβδομάδων, ενώ οι συμμετέχοντες στην ομάδα ελέγχου έχασαν κατά μέσον όρο 800 γραμμάρια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα παρέχουν προκαταρκτικές ενδείξεις ότι η κατανάλωση νερού πριν από τα κύρια γεύματα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Ωστόσο, υπάρχουν ομάδες ασθενών, όπως αυτοί με καρδιακή ή νεφρική ανεπάρκεια, για τους οποίους μπορεί να μην είναι κατάλληλη η κατανάλωση νερού πριν τα γεύματα.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.