Αρχική Ιστορίες Food Stories Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου – Δεν χρειάζονται άλλα τρόφιμα λέει ο δήμος Ραφήνας

Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου – Δεν χρειάζονται άλλα τρόφιμα λέει ο δήμος Ραφήνας

0
Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου – Δεν χρειάζονται άλλα τρόφιμα λέει ο δήμος Ραφήνας

Ποιες είναι οι αποφάσεις στήριξης των πληγέντων δήμων της ΚΕΔΕ 

Δεν έχει ανάγκη από άλλη βοήθεια σε τρόφιμα και ρούχα ο δήμος της Ραφήνας που επλήγη από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα αλληλεγγύης ήταν τεράστια και ο δήμαρχος, Ευάγγελος Μπουρνούς, ευχαρίστησε για τη συγκινητική προσφορά που υπήρξε από την πλευρά των πολιτών. Οι ανάγκες σύμφωνα με τη δημοτική αρχή -και σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο δήμο- έχουν γίνει πλέον πολύ συγκεκριμένες και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποφάσισε να προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση του δήμου για την αποκατάσταση των καταστροφών και τη στήριξη των πληγέντων.

Ποιες είναι οι αποφάσεις στήριξης της ΚΕΔΕ 

Ο δήμαρχος της Ραφήνας προφανώς αναφέρεται στη δέσμη μέτρων στήριξης και των τριών δήμων της Αττικής που επλήγησαν από τις προχθεσινές καταστροφικές πυρκαγιές, τις οποίες αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Η συνεδρίαση έγινε για συμβολικούς λόγους στο δημαρχείο της Ραφήνας, παρόντος του κ. Μπουρνού. Μεταξύ άλλων, η ΚΕΔΕ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αποφάσισε:

– Τη χορήγηση, από δικούς της πόρους, έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 200.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους τρεις δήμους για τους δημότες τους που καταστράφηκαν τα σπίτια τους.

– Να ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να χορηγήσει από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, οικονομική βοήθεια 500.000 ευρώ επίσης για κάθε έναν από τους τρεις πληγέντες δήμους.

– Όλοι οι δήμοι της χώρας να εγκρίνουν και να διαθέσουν, με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες, οικονομική ενίσχυση στους τρεις πληγέντες δήμους.

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.