Αρχική Διατροφή Doctor Food Οι κορυφαίες δίαιτες ακολουθούν αυτούς τους 5 κανόνες

Οι κορυφαίες δίαιτες ακολουθούν αυτούς τους 5 κανόνες

0
Οι κορυφαίες δίαιτες ακολουθούν αυτούς τους 5 κανόνες

Κάθε χρόνο οι ειδικοί στην υγεία και οι επαγγελματίες διατροφολόγοι αναζητούν τις κορυφαίες δίαιτες με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Κάθε χρόνο οι ειδικοί στην υγεία και οι επαγγελματίες διατροφολόγοι αναζητούν τις κορυφαίες δίαιτες με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

ΠΗΓΗ: shape.gr

Η δίαιτα Dash, η Μεσογειακή δίαιτα, η δίαιτα Mayo Clinic είναι μερικές από τις κορυφαίες δίαιτες που βρίσκονται στην κορυφή για την αποτελεσματικότητα, την ευκολία και την ασφάλειά τους αρκετά χρόνια τώρα. Ποια είναι όμως εκείνα τα στοιχεία που τις κάνουν να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες; Ορίστε 5 κανόνες που αυτές οι κορυφαίες δίαιτες ακολουθούν:

1. Οι κορυφαίες δίαιτες προωθούν τα φρούτα.

Συνήθως προτείνουν να τρώμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα, αν και το καλύτερο είναι να τρώμε 7 με 9 μερίδες καθημερινά, ιδιαίτερα όταν κάνουμε δίαιτα. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν έχουν καθόλου λιπαρά ενώ έχουν πολύ λίγες θερμίδες. Όταν λοιπόν επικεντρώνεσαι στην αύξηση της πρόσληψής τους(αντί να «κόψεις» κάποια άλλη τροφή), η πρόσληψη θερμίδων σου πέφτει φυσικά και η υγεία σου βελτιώνεται, όλα αυτά μάλιστα χωρίς την αίσθηση της πείνας.

2. Οι κορυφαίες δίαιτες προτείνουν έλεγχο των μερίδων του φαγητού.

Όταν τρως μέχρι να χορτάσεις και όχι «μέχρι σκασμού», τότε νιώθεις μεγαλύτερη ενέργεια και αγχώνεσαι λιγότερο μετά τα γεύματα. Επίσης, τρώγοντας μικρότερες μερίδες το σώμα σου συνηθίζει να νιώθει πληρότητα με μικρότερη ποσότητα φαγητού. Ο πιο εύκολος τρόπος να ελέγχεις τις μερίδες στο σπίτι είναι να χρησιμοποιείς μικρά πιάτα, μπολ και ποτήρια. Όταν βρεθείς σε κάποιο εστιατόριο, το καλύτερο είναι να παραγγέλνεις κάποιο ορεκτικό ως «κυρίως πιάτο» ή να μοιράζεσαι μία μερίδα με κάποια φίλη σου.

3. Οι κορυφαίες δίαιτες επιτρέπουν κάποιες λιχουδιές.

Έρευνες δείχνουν ότι οι αυστηρές δίαιτες που έχουν πολλούς κανόνες και πολλές απαγορεύσεις σχετίζονται με διαταραχές στη διατροφή και στη διάθεση και τελικά καταλήγουν σε αποτυχία απώλειας βάρους. Οι καλές όμως δίαιτες είναι αρκετά ελαστικές ώστε να προσφέρουν τη δυνατότητα να εξασκηθούμε στο να παίρνουμε οι ίδιοι αποφάσεις, όπως συμβαίνει στην πραγματική ζωή.

4. Οι κορυφαίες δίαιτες στηρίζονται στην υποστήριξη του κύκλου μας.

Οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να μιμούνται και έτσι όλοι μας υποσυνείδητα αντιγράφουμε τις συμπεριφορές των φίλων μας. Έτσι πρέπει να περιμένεις ότι θα είσαι τόσο αδύνατη ή τόσο παχιά όσο οι φίλοι σου. Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι βρίσκονται σε δίαιτα και έχουν σαν υποστήριξη φίλους που επίσης κάνουν δίαιτα ή ακολουθούν υγιεινή διατροφή, τότε κατορθώνουν να χάσουν περισσότερα κιλά. Μάλιστα δεν έχει καμία σημασία αν οι φίλοι αυτοί μένουν κοντά ή μακριά. Η υποστήριξη των άλλων σε επιτυχίες ή ακόμα καλύτερα σε αποτυχίες σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνη σου και σε βοηθάει να συνεχίσεις με το σχέδιο απώλειας βάρους, ακόμα και όταν τα πράγματα φαίνεται ότι δυσκολεύουν.

5. Οι κορυφαίες δίαιτες προσθέτουν περισσότερη κίνηση.

Όταν θέλεις να χάσεις κιλά, η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων είναι πιο σημαντική από το να κινείσαι περισσότερο. Αν θες όμως να κρατήσεις μακριά τα κιλά που έχασες, η άσκηση σε τακτική βάση είναι το κλειδί. Περίπου 30 λεπτά άσκησης κάθε μέρα αποτελούν ένα καλό σημείο εκκίνησης. Αν δεν προλαβαίνεις να κάνεις ούτε αυτό, μπορείς τουλάχιστον να περπατάς από το σπίτι στη δουλειά και πάλι πίσω ή να προτιμάς τις σκάλες από το ασανσέρ.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com