Αρχική Διατροφή Doctor Food Μικρές, καθημερινές αλλαγές για απώλεια βάρους

Μικρές, καθημερινές αλλαγές για απώλεια βάρους

0
Μικρές, καθημερινές αλλαγές για απώλεια βάρους

Μερικές φορές, το μυστικό της επιτυχημένης δίαιτας δεν βρίσκεται ούτε στον προγραμματισμό των γευμάτων, ούτε στο πόσο θα ιδρώσουμε στον διάδρομο. Σίγουρα, αυτά τα δύο πρέπει να είναι αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς μας, αλλά πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν και οι μικρές, σχεδόν ανεπαίσθητες αλλαγές που κάνουμε.

Μερικές φορές, το μυστικό της επιτυχημένης δίαιτας δεν βρίσκεται ούτε στον προγραμματισμό των γευμάτων, ούτε στο πόσο θα ιδρώσουμε στον διάδρομο. Σίγουρα, αυτά τα δύο πρέπει να είναι αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς μας, αλλά πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν και οι μικρές, σχεδόν ανεπαίσθητες αλλαγές που κάνουμε.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Επειδή τίποτα δεν νικάει την δύναμη της συνήθειας, ας ρίξουμε μια ματιά στις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε…

Κοιμόμαστε καλά
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα Annals of Internal Medicine αποκάλυψε πως η έλλειψη ύπνου παρεμβαίνει στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά, αυξάνοντας την πείνα και ελαττώνοντας δραματικά την ενέργειά μας. Πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ. Προσπαθήστε να μειώσετε τις ποσότητες καφεΐνης που καταναλώνετε, και δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης για να μπορείτε να κοιμηθείτε πιο εύκολα. Το να έχετε σταθερό πρόγραμμα ύπνο επίσης βοηθάει πάρα πολύ.

Τρώμε άλιπη πρωτεΐνη
Χρειαζόμαστε πρωτεΐνη στην διατροφή μας, και πρέπει να επιλέγουμε άλιπες πηγές, όπως το στήθος από κοτόπουλο, για να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για αδυνάτισμα.

Περισσότερο περπάτημα
Ένας τέλειος τρόπος για να προσθέσουμε επιπλέον άσκηση στην καθημερινή μας ζωή είναι να περπατάμε περισσότερο. Κατεβείτε από το λεωφορείο μια στάση νωρίτερα, και ανεβείτε με τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Προσέχουμε περισσότερο στο σούπερ μάρκετ
Αποφεύγουμε να αγοράζουμε επεξεργασμένα τρόφιμα, και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να διαβάσουμε με προσοχή τις ετικέτες των προϊόντων.  Καταναλώνουμε όσο τον δυνατόν λιγότερες τροφές που περιέχουν κορεσμένα και τρανς λιπαρά. Επιπλέον, φτιάχνουμε μια λίστα με τα ψώνια που χρειαζόμαστε πριν φύγουμε από το σπίτι, και δεν αγοράζουμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε.

Δίνουμε προσοχή στις θερμίδες
Από την μία μεριά, το να παθαίνουμε εμμονή με τις θερμίδες μπορεί να γίνει πολύ αντιπαραγωγικό. Από την άλλη, θα ήταν ίσως πολύ χρήσιμο να επισκεφτούμε έναν διαιτολόγο, ο οποίος θα μπορέσει να καθορίσει πόσες θερμίδες χρειάζεται να καταναλώνουμε καθημερινά, αλλά και να μας ενημερώσει για το πόσες θερμίδες περιέχουν οι τροφές που καταναλώνουμε συχνά, ώστε να μπορούμε να προγραμματίζουμε και μόνοι μας τα γεύματά μας.

Κόβουμε τα λιπαρά φαγητά
Φυσικά, όταν μιλάμε για λιπαρά φαγητά, δεν εννοούμε τις τροφές με υγιεινά, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά. Μιλάμε για τροφές με κορεσμένα λιπαρά που δεν έχουν άλλη διατροφική αξία, όπως τα περισσότερα τυριά, τα αλλαντικά και τα fast foods.

Κάνουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο
Πριν πέσουμε για ύπνο, απολαμβάνουμε ένα ζεστό μπάνιο για λίγη ώρα. Είναι άκρως χαλαρωτικό, μας βοηθάει να κοιμηθούμε πιο εύκολα, και ελαττώνει το στρες που είναι ακόμα ένας παράγοντας που δυσκολεύει την προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά.

Πίνουμε περισσότερο νερό
Το νερό παίζει τεράστιο ρόλο στο αδυνάτισμα. Εκτός του να βοηθάει τον οργανισμό μας να λειτουργεί άψογα, πολλές φορές είναι αυτό που χρειαζόμαστε αν νιώθουμε πείνα· το σώμα μας δεν μπορεί να πάντα να ξεχωρίσει την πείνα από την δίψα, οδηγώντας σε υπερφαγία. Συνεπώς, πίνετε άφθονο νερό καθημερινά.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.