Αρχική Blogs Mamma Mia Λιχουδιές και Μυστικά για Παιδιά που δεν Τρώνε -από τη Ρένα της Φτελιάς

Λιχουδιές και Μυστικά για Παιδιά που δεν Τρώνε -από τη Ρένα της Φτελιάς

0
Λιχουδιές και Μυστικά για Παιδιά που δεν Τρώνε -από τη Ρένα της Φτελιάς

ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ | Μία βραβευμένη σεφ, δύο εξειδικευμένοι γιατροί και ένα βιβλίο απαντούν στην ερώτηση «γιατί δεν τρώει το παιδί».

ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ | Μία βραβευμένη σεφ, δύο εξειδικευμένοι γιατροί και ένα βιβλίο απαντούν στην ερώτηση «γιατί δεν τρώει το παιδί».

Μία βραβευμένη σεφ, δύο εξειδικευμένοι γιατροί και ένα βιβλίο που απαντά στην ερώτηση «γιατί δεν τρώει το παιδί». Πρόκειται για το «Λιχουδιές και Μυστικά για Παιδιά που δεν Τρώνε», που έγραψαν τρεις καταξιωμένοι επαγγελματίες, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, προκειμένου να βοηθήσουν κάθε σπίτι που αντιμετωπίζει αυτό το θέμα.

Η διεθνούς φήμης σεφ Ρένα της Φτελιάς έχει ετοιμάσει τις συνταγές που περιλαμβάνονται στην έκδοση με κριτήριο να διεγείρουν το αντανακλαστικό της όρεξης και της επιβράβευσης. Ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παύλος Σακκάς, εξηγεί το ψυχολογικό υπόβαθρο των «κακόφαγων» παιδιών, το οποίο συνήθως είναι αθώο, αλλά σε ένα όχι και τόσο μικρό ποσοστό μπορεί να κρύβει ψυχογενή ανορεξία που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Επίσης, δίνει συμβουλές προς τους γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ σχολιάζει μια πραγματική ιστορία, η οποία περιλαμβάνεται στο βιβλίο.  Ο παιδίατρος Γιώργος Μουστάκας, «σπάει» τους μύθους για τις λεγόμενες «καλές» και «κακές» τροφές και δίνει συμβουλές στους γονείς για το πώς μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν το φαγητό. 

Το βιβλίο «Λιχουδιές και Μυστικά για Παιδιά που δεν Τρώνε» κυκλοφορεί στα ελληνικά και αγγλικά, σε Ελλάδα και εξωτερικό, από τις εκδόσεις Stergiou. Η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, στις 7 το απόγευμα, στο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com