Αρχική Διατροφή Doctor Food Κοιμηθείτε στο αριστερό πλευρό -βοηθάτε το στομάχι και όχι μόνο!

Κοιμηθείτε στο αριστερό πλευρό -βοηθάτε το στομάχι και όχι μόνο!

0
Κοιμηθείτε στο αριστερό πλευρό -βοηθάτε το στομάχι και όχι μόνο!

Αν κοιμάστε στο δεξί, αλλάξτε πλευρό! Σύμφωνα με τους ειδικούς μειώνετε τις καούρες, βελτιώνετε την πέψη και βοηθάτε πολλές ακόμη λειτουργίες του οργανισμού. Δείτε ποιες!

Αν κοιμάστε στο δεξί, αλλάξτε πλευρό! Σύμφωνα με τους ειδικούς μειώνετε τις καούρες, βελτιώνετε την πέψη και βοηθάτε πολλές ακόμη λειτουργίες του οργανισμού. Δείτε ποιες!

Βοηθάει τις λειτουργίες του στομαχιού. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του capital.gr όταν κοιμάστε στο αριστερό πλευρό επιτρέπεται την πιο εύκολη μεταφορά των αποβλήτων από το λεπτό στο παχύ έντερο (που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό ναλειτουργήσει …ρολόι το έντερο όταν ξυπνήσετε). Ο ύπνος στο αριστερό πλευρό επιτρέπει επίσης το στομάχι και το πάγκρεας να βρίσκονται στη φυσική τους θέση, χωρίς να πιέζονται, διευκολύνοντας έτσι τη συνέχιση της παραγωγής παγκρεατικών ενζύμων και των άλλων διαδικασία της πέψης και την ώρα που κοιμόμαστε.

Μειώνονται οι καούρες. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journal of Clinical Gastroenterology βρήκε πως ο ύπνος στο αριστερό πλευρό μειώνει τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Και πάλι αυτό συμβαίνει λόγω της θέσης του στομάχου στο αριστερό μέρος της κοιλιάς μας. Η ανακούφιση μπορεί να είναι άμεση: αν ξαπλώσετε και σας πιάσει καούρα μείνετε για 10 λεπτά στο αριστερό σας πλευρό και θα νιώσετε καλύτερα.

Κάνει καλό στην καρδιά σας. Η αριστερη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου απομακρύνει μέρος της πίεσης από την καρδιά, καθώς η βαρύτητα βοηθά τη λεμφική αποστράγγιση και την καλύτερη αορτική κυκλοφορία.

Ανακουφίζεται ο πόνος στην πλάτη. Άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνιο πόνο στην πλάτη μπορεί να ανακουφιστούν αν αρχίσουν να κοιμούνται στο αριστερό τους πλευρό, καθώς η θέση αυτή μειώνει την πίεση στη σπονδυλική στήλη. Όταν νιώθετε πιο άνετα, θα κοιμάστε και καλύτερα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να ξυπνήσετε γεμάτοι ενέργεια και πιο ξεκούραστοι.

Όσο για την αγιουβερδική προσέγγιση και αυτή εκτιμά πως ο ύπνος στην αριστερή πλευρά επιτρέπει στο σώμα να φιλτράρει καλύτερα τα λεμφικά υγρά και τα απόβλητα μέσω των λεμφαδένων, καθώς η αριστερή πλευρά του σώματος θεωρείται η κυρίαρχη πλευρά των λέμφων.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com