Αρχική Διατροφή Doctor Food Η συμμόρφωση στη δίαιτα το «κλειδί» για σίγουρα αποτέλεσματα

Η συμμόρφωση στη δίαιτα το «κλειδί» για σίγουρα αποτέλεσματα

0
Η συμμόρφωση στη δίαιτα το «κλειδί» για σίγουρα αποτέλεσματα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, όλες οι δίαιτες, από την Άτκινς έως την Weight Watchers, είναι εξίσου αποτελεσματικές και ο κόσμος πρέπει απλώς να διαλέγει όποια του ταιριάζει καλύτερα.
 

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, όλες οι δίαιτες, από την Άτκινς έως την Weight Watchers, είναι εξίσου αποτελεσματικές και ο κόσμος πρέπει απλώς να διαλέγει όποια του ταιριάζει καλύτερα.
 
 
Στη μελέτη, που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JAMA), επιστήμονες από τον Καναδά ανέλυσαν συνδυαστικά τα ευρήματα 48 προγενέστερων, στις οποίες είχαν συμμετάσχει πάνω από 7.000 υπέρβαροι εθελοντές.,
 
Το γενικό συμπέρασμά τους ήταν ότι η συμμόρφωση στη δίαιτα είναι πιο σημαντική για την επιτυχία της προσπάθειας αδυνατίσματος απ’ όσο η δίαιτα καθ’ εαυτή.
 
Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να εξηγείται από το ότι όλες οι δίαιτες συνιστούν λιγότερες θερμίδες απ’ όσες καταναλώνει συνήθως όποιος τις ακολουθεί.
 
Η μόδα στις δίαιτες αλλάζει διαρκώς και η μάχη για το ποια είναι καλύτερη καλά κρατεί ανάμεσα σε εκείνες που συνιστούν λίγους υδατάνθρακες (όπως η Άτκινς, η Ντουκάν και η Ζώνη) και σε εκείνες που συνιστούν λίγα λιπαρά (όπως η Volumetrics).
 
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο ΜακΜάστερ, στο Οντάριο του Καναδά, ανέλυσαν στοιχεία από 7.286 εθελοντές, οι οποίοι είχαν δοκιμάσει διάφορες δίαιτες, μεταξύ των οποίων οι Άτκινς, South Beach, Ζώνη, Biggest Loser, Jenny Craig Nutrisystem, Volumetrics, Weight Watchers, Ornish και Rosemary Conley.
 
Έπειτα από 12 μήνες, η μέση απώλεια βάρους ήταν 7,3 κιλά, είτε είχαν δοκιμάσει μία δίαιτα λίγων λιπαρών είτε μία λίγων υδατανθράκων, αν και τους έξι πρώτους μήνες όσοι ακολουθούσαν τις δίαιτες με τους λίγους υδατάνθρακες είχαν χάσει λίγο περισσότερο βάρος (η διαφορά ήταν περίπου 1 κιλό).
 
Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, η διαφορά αυτή εκμηδενίστηκε και σημασία είχε τελικά πόσο συμμορφώνονταν οι εθελοντές με την δίαιτά τους.
 
Τα ευρήματα αυτά συμφωνούν με εκείνα του μεγάλου αμερικανικού ερευνητικού προγράμματος National Weight Control Registry που άρχισε το 1993 και καταγράφει πως καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι να αδυνατίζουν με επιτυχία και για πάντα.
 
Το πρόγραμμα έδειξε ότι δεν βασίζονται σε μία δίαιτα, αλλά σε όποια ταιριάζει στον καθένα, ενώ στη συνέχεια προσέχουν δια βίου τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους.
 
Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com