Αρχική Ιστορίες Food Stories Με άριες η επαναλειτουργία της Μοδιάνο

Με άριες η επαναλειτουργία της Μοδιάνο

0
Με άριες η επαναλειτουργία της Μοδιάνο

ΕΣΤΙΑΣΗ | Το μουσικό σχήμα «Σκάλα του Μοδιάνο», γιόρτασε σήμερα την επαναλειτουργία των εστιατορίων της Θεσσαλονίκης, ταξιδεύοντας με τα τραγούδια του, θαμώνες και περαστικούς

ΕΣΤΙΑΣΗ | Το μουσικό σχήμα «Σκάλα του Μοδιάνο», γιόρτασε σήμερα την επαναλειτουργία των εστιατορίων της Θεσσαλονίκης, ταξιδεύοντας με τα τραγούδια του, θαμώνες και περαστικούς

Ερμού, δυο το μεσημέρι, οι μυρωδιές από τις κουζίνες των εστιατορίων στην Αγορά Μοδιάνο, ξυπνούν από τον λήθαργο της πανδημίας, το κέντρο της πόλης. Περαστικοί κοντοστέκονται, άριες όπερας ξετρυπώνουν, θαρρείς μαγικά, μέσα από τις στοές. Το μουσικό σχήμα «Σκάλα του Μοδιάνο», γιόρτασε σήμερα την επαναλειτουργία των εστιατορίων της Θεσσαλονίκης, ταξιδεύοντας με τα τραγούδια του, θαμώνες και περαστικούς.

Ο Χρήστος Πατούνας, δικηγόρος και μέλος της «Σκάλας του Μοδιάνο», μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την πρωτοβουλία να πλαισιώσουν με τραγούδια και άριες όπερας, το «άνοιγμα» των εστιατορίων στην ιστορική Αγορά Μοδιάνο . «Με την παρέα μας, τραγουδάμε πάντα στην αγορά Μοδιάνο. Μετά από δυόμισι μήνες απομόνωσης, επιστρέφουμε πάλι στην κανονικότητα, με όλα τα μέτρα προφύλαξης, γιατί ο κίνδυνος ελλοχεύει πάντα και μπορεί να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή. Ξεκινάμε με άριες από όπερες και φυσικά με πλήθος ελληνικών τραγουδιών», επισημαίνει και καλεί «όλο τον κόσμο, να έρθει στη Θεσσαλονίκη, στην υπέροχη αυτή πόλη, η οποία είναι προπάντων ασφαλής».

Στην πενταμελή ομάδα η Ελένη Δανιήλ είναι η μικρότερη. Καθηγήτρια μουσικής και σοπράνο κολορατούρα, τραγουδάει το «La donna è mobile» και οι περαστικοί σταματούν για να αντικρίσουν την εικοσάχρονη κοπέλα, με το επίσημο ένδυμα, που μαγεύει με τη φωνή της.

«Είμαι τραγουδίστρια όπερας και αγαπώ πάρα πολύ αυτό που κάνω. Σήμερα με κάλεσαν εδώ για να τραγουδήσω κι εγώ με την παρέα. Είναι μία ιδέα ιδιαίτερη, προσωπικά, αισθάνομαι πολλή χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτό και μπορώ να πω, πως δίνει ζωή. Παρόλο που έγιναν όλα αυτά με την πανδημία, παρόλο που ήμασταν σε μια δύσκολη κατάσταση, πλέον μπορούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα» αναφέρει.

Το τραγούδι σταματά και οι περαστικοί χειροκροτούν. Η «Σκάλα του Μοδιάνο» κέρδισε το στοίχημα. Χαμόγελα και αισιόδοξα πρόσωπα, παραμένουν στο σημείο περιμένοντας το επόμενο τραγούδι από το ρεπερτόριο που περιλαμβάνει άριες όπερας, λαϊκά, ακόμα και δημοτικά τραγούδια. «Πρωτότυπο και πάρα πολύ όμορφο. Δεν είναι κάτι το οποίο έχουμε συνηθίσει να ακούμε, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό» λέει περαστικός και μια κυρία που «παραπλάνησε» τη βιασύνη της, για να απολαύσει τη στιγμή, δήλωσε μαγεμένη από τη φωνή της εικοσάχρονης. «Πάρα πολύ ωραία φωνή, το επάγγελμα το κατέχει η κοπέλα, μου άρεσε πάρα πολύ. Μακάρι να είχαμε και άλλες τέτοιες προσπάθειες στην πόλη» υπογράμμισε.

Η «Σκάλα του Μοδιάνο» είναι ένα μουσικό σχήμα φίλων που συντροφεύει του θαμώνες της Αγοράς Μοδιάνο τα τελευταία δέκα χρόνια. Κάθε φορά που οι φίλοι εμφανίζονται έχοντας πάντα μαζί τους τη χαρακτηριστική ξύλινη σκάλα, η παρέα αλλάζει, μεγαλώνει, καθώς προστίθενται και τραγουδούν, όλοι όσοι αγαπούν το τραγούδι και την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com