Αρχική Ιστορίες Αράζω Σπίτι «Τα χόρτα» της Μυρσίνης Λαμπράκη σε ανανεωμένη έκδοση

«Τα χόρτα» της Μυρσίνης Λαμπράκη σε ανανεωμένη έκδοση

0
«Τα χόρτα» της Μυρσίνης Λαμπράκη σε ανανεωμένη έκδοση

ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΙΑ | Το επιτυχημένο βιβλίο, καρπός αμέτρητων ταξιδιών σε ολόκληρη την Ελλάδα και την ελληνική εξοχή, αποτελεί ουσιαστική συνεισφορά στην καταγραφή της ελληνικής βρώσιμης χλωρίδας.

«Τα χόρτα» της Μυρσίνης Λαμπράκη πρωτοεκδόθηκαν το 1997 και από τότε έχουν σημειώσει 15 επανεκδόσεις. Στην ανανεωμένη έκδοση από τις εκδόσεις Πεδίο, το υλικό έχει αναθεωρηθεί και εμπλουτιστεί, και έχουν προστεθεί νέα στοιχεία, πληροφορίες και επιστημονικά δεδομένα για τη διατροφική αξία της άγριας βρώσιμης χλωρίδας, καθώς και καινούργιες συνταγές.

Η πολυτελής έκδοση περιλαμβάνει 76 είδη χόρτων με τις κοινές και τις λατινικές ονομασίες τους, 167 συνταγές παραδοσιακές και δημιουργικές, καθώς και 150 φωτογραφίες. Μια μοναδική «ξενάγηση» στον εντυπωσιακό κόσμο των χόρτων, για μια προσπάθεια επανασύνδεσης της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της παράδοσής μας.

Στόχος του βιβλίου είναι η σταδιακή εξοικείωσή μας με τη βρώσιμη χλωρίδα της χώρας μας και η επανένταξη των χόρτων στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε χορτοφάγους, αλλά με βάση την ισορροπία της ποικιλίας και του μέτρου που χαρακτηρίζει την ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα, μας προσφέρει παραδοσιακές και άκρως γευστικές συνταγές που παντρεύουν τα χόρτα με κρέας, ψάρια και όσπρια.

Η συγγραφέας Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί-σημείο αναφοράς παγκοσμίως για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων, και έχει μακρά οικογενειακή παράδοση στη ελληνική και μεσογειακή γαστρονομία. Διδάσκει ελληνική, μεσογειακή κουζίνα και δημιουργική αξιοποίηση τοπικών προϊόντων. Έχει εκδώσει μια σειρά από βιβλία γαστρονομίας. Το πρώτο της βιβλίο «Τα χόρτα» βρίσκεται στη 16η έκδοσή του και θεωρείται ένα από τα πλέον αξιόλογα βιβλία για το θέμα.

www.pediobooks.gr
Τίτλος: Τα χόρτα
Συγγραφέας: Μυρσίνη Λαμπράκη
Εκδόσεις: Πεδίο
Σχήμα: 17Χ24
Σελίδες: 416
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-635-426-7
Λ.Τ.: 19,90€

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.