Αρχική Διατροφή Doctor Food Έξι αλλόκοτοι τρόποι για να χάσεις βάρος

Έξι αλλόκοτοι τρόποι για να χάσεις βάρος

0
Έξι αλλόκοτοι τρόποι για να χάσεις βάρος

DOCTOR FOOD | Είναι και κάτι έρευνες για την απώλεια κιλών με αξιοπερίεργους συσχετισμούς και παράξενα συμπεράσματα. Ας δούμε 6 περίεργους τρόπους, ανεξάρτητους από το είδος της τροφής, που σχετίστηκαν με το χάσιμο κιλών.

1. Βγαίνοντας στον ήλιο νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με την Κάθριν Ριντ και την ερευνητική ομάδα της, όσο πιο νωρίς έβλεπε κανείς το φως του μέρας στη σχετική έρευνα τόσο χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος είχε. Το φως επηρεάζει το λεγόμενο «βιολογικό ρολόι», το οποίο βοηθά τον οργανισμό να συγχρονίζεται με την αλλαγή ημέρας και νύχτας και τα επιμέρους όργανα και συστήματα να λειτουργούν σωστά, είπαν οι ερευνητές. Μέσα στα επιμέρους συστήματα ανήκει και το ορμονικό που ελέγχει τον μεταβολισμό –όσο πιο καλά δουλεύει τόσο πιο αποτελεσματικός είναι και ο μεταβολισμός μας. Οι ερευνητές πρότειναν η έκθεση στο φως του ήλιου να γίνεται από τις 8 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι για περίπου 20-30 λεπτά, καθώς θεωρούν ότι αυτή η «δόση» ηλιακής ενέργειας ικανή να επηρεάσει το σωματικό βάρος.

2. Οργανώνοντας τα γεύματα με βάση το… χρώμα του πιάτου. Σε σχετική μελέτη, επιστήμονες ανακάλυψαν πως η διαφορά στο χρώμα του φαγητού και στο χρώμα του πιάτου μπορεί να μας κάνει να φάμε λιγότερο. Σε ένα εστιατόριο, οι πελάτες έπρεπε να σερβίρουν στον εαυτό τους μακαρόνια με είτε κόκκινη είτε λευκή σάλτσα. Τους δόθηκαν στην τύχη κόκκινα ή λευκά πιάτα. Παρατηρήθηκε ότι οι πελάτες που είχαν χρώμα πιάτου αντίθετο από του φαγητού τους, σερβίρονταν κατά μέσα όρο 22% μικρότερη μερίδα. Οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν ακόμα σε τι ακριβώς οφείλεται αυτό.

3. Πλένοντας τα πιάτα και ταχτοποιώντας την κουζίνα. Αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι κουζίνες-«μπάχαλο» κάνουν τους ανθρώπους να επιλέγουν σνακ υψηλότερης θερμιδικής αξίας. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ όσες γυναίκες ένιωθαν ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχό τους και βρέθηκαν σε ακατάστατη κουζίνα κατανάλωσαν περισσότερα πολυθερμιδικά σνακ απ’ τις υπόλοιπες, συγκεκριμένα κατανάλωσαν μπισκότα συνολικής ενέργειας 103 θερμίδων σε σχέση με τις 38 θερμίδες που έλαβαν οι υπόλοιπες.

4. Αναπολώντας το προηγούμενο γεύμα. Σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Birmingham, στους εθελοντές που συμμετείχαν ζητήθηκε να προσπαθούν να θυμηθούν το προηγούμενο γεύμα που έλαβαν κάθε φορά που ένιωθαν πεινασμένοι. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι μπορούσαν να επαναφέρουν στην μνήμη τους ό,τι έφαγαν λίγες ώρες πριν, κατανάλωναν τελικά πολύ λιγότερα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας με τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα στη ζυγαριά.

5. Πίνοντας ½ λίτρο νερό πριν το γεύμα. Σε έρευνα που διεξήχθη, οι παχύσαρκοι ενήλικες που έπιναν μισό λίτρο νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα έχασαν κατά μέσο όρο 4,5 κιλά, ενώ εκείνοι που δεν έπιναν έχασαν περίπου 1 κιλό.

6. Μυρίζοντας το φαγητό. Σύμφωνα με το iatronet.gr σχετικές μελέτες κατέδειξαν ότι όσο πιο έντονα μυρίζει ένα φαγητό, λόγω μπαχαρικών και μυριστικών, τόσο μικρότερες μπουκιές και μερίδες τρώμε, με αποτέλεσμα ευκολότερη πέψη και λιγότερη θερμιδική πρόσληψη, που βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!