Αρχική Ειδήσεις Β. Ελλάδα: Διαστάσεις παίρνει η παράνομη διακίνηση φρούτων

Β. Ελλάδα: Διαστάσεις παίρνει η παράνομη διακίνηση φρούτων

0
Β. Ελλάδα: Διαστάσεις παίρνει η παράνομη διακίνηση φρούτων

FOOD NEWS | Κυρίως προς τη Βουλγαρία, αλλά και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

FOOD NEWS | Κυρίως προς τη Βουλγαρία, αλλά και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει, τα τελευταία χρόνια, η παράνομη διακίνηση εποχικών φρούτων, κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα προς τη Βουλγαρία, αλλά και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως επισημάνθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, με τον εκτελεστικό υπεύθυνο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (Σ.Υ.Κ.Α.Π.) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Βασίλη Μαστρογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (Σ.Υ.Κ.Α.Π.), της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, της Περιφέρειας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γιουτίκας, τόνισε ότι η παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων στην Πέλλα και την Ημαθία, εκτός από σημαντική υστέρηση στα έσοδα του κράτους, προκαλεί σοβαρά προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού. Όπως, άλλωστε, έγινε γνωστό, σύσκεψη για το θέμα θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο Επιμελητήριο της Βέροιας.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!