Αρχική Ειδήσεις Πασχαλινό τραπέζι για 700 άπορους και άστεγους από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Πασχαλινό τραπέζι για 700 άπορους και άστεγους από τον δήμο Θεσσαλονίκης

0
Πασχαλινό τραπέζι για 700 άπορους και άστεγους από τον δήμο Θεσσαλονίκης

ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ | Ποιες άλλες ενέργειες έχουν προγραμματιστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ | Ποιες άλλες ενέργειες έχουν προγραμματιστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πασχαλινό τραπέζι σε 700 άπορους και άστεγους πολίτες ετοιμάζεται να “στρώσει”, την Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί το πνεύμα της αγάπης και της αλληλεγγύης σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Το πασχαλινό εορταστικό γεύμα θα παρατεθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Μ.Αναγνωστάκης” και στον εξωτερικό χώρο του δημαρχιακού μεγάρου, από τις 12 το μεσημέρι και για δύο ώρες, ενώ κατά τη διάρκειά του θα υπάρχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

«Μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου προσπαθούμε, με διάφορες δράσεις, να ανακουφίσουμε όσο περισσότερους συνδημότες γίνεται. Είναι μεγάλες οι ανάγκες και καλούμαστε να σταθούμε στο πλευρό τους, όχι μόνο τις ημέρες του Πάσχα αλλά όλο τον χρόνο», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα προχωρήσει και σε διανομή πακέτων με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για ένα γιορτινό πασχαλινό τραπέζι σε 130 οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Η δράση διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά υποστηριζόμενη από την αλυσίδα  καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Χθες, Σάββατο, είχε προγραμματιστεί επιπλέον δράση συλλογής παιχνιδιών, ρούχων, λαμπάδων και παπουτσιών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Όλοι μαζί για το παιδί”. Τα δώρα που συγκεντρώθηκαν, θα διατεθούν σε παιδιά όλων των ηλικιών, που προέρχονται από οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.