Αρχική Ειδήσεις Ο κορυφαίος σεφ Φεράν Αντριά ανοίγει ξανά το θρυλικό elBulli αλλά χωρίς …φαγητό

Ο κορυφαίος σεφ Φεράν Αντριά ανοίγει ξανά το θρυλικό elBulli αλλά χωρίς …φαγητό

0
Ο κορυφαίος σεφ Φεράν Αντριά ανοίγει ξανά το θρυλικό elBulli αλλά χωρίς …φαγητό

PLANET FOOD | Το φημισμένο εστιατόριο θα στεγάζει πλέον ένα εργαστήρι και ένα μουσείο καινοτομίας της γαστρονομίας.

PLANET FOOD | Το φημισμένο εστιατόριο θα στεγάζει πλέον ένα εργαστήρι και ένα μουσείο καινοτομίας της γαστρονομίας.

Το άλλοτε πασίγνωστο εστιατόριο elBulli στις ακτές της Κόστα Μπράβα της Καταλονίας, βραβευμένο με τρία αστέρια Μισελέν, το οποίο θεωρούνταν το καλύτερο παγκοσμίως επί τέσσερα συνεχή χρόνια, θα στεγάζει ένα εργαστήρι και ένα μουσείο καινοτομίας της γαστρονομίας, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του και διάσημος σεφ Φεράν Αντριά στο Reuters.

«Η αποστολή του elBulli1846 είναι να δημιουργεί ποιοτική γνώση για το γαστρονομικό εστιατόριο και οτιδήποτε σχετικά με αυτό», είπε ο 56χρονος Καταλανός πριν μιλήσει σε συνέδριο για τη γαστρονομία στη Μαδρίτη. Ο νέος αριθμός στην ονομασία της επιχείρησης είναι ένας φόρος τιμής στον Γάλλο Ογκίστ Εσκοφιέ, τον αποκαλούμενο «Βασιλιά των σεφ, σεφ των βασιλιάδων» που γεννήθηκε το 1846 και εκλαΐκευσε την υψηλή κουζίνα.

Έπειτα από πολύ καιρό, ο Αντριά ολοκλήρωσε ένα παρόμοιο κατόρθωμα με την μοριακή του γαστρονομία συνδυάζοντας μείγματα και γεύσεις σε μορφή εδώδιμου αφρού, χαρτιού ή ζελέ. βοηθώντας έτσι την Ισπανία να συναγωνίζεται τη Γαλλία σε παγκόσμια γαστρονομική φήμη.

Το αρχικό elBulli έκλεισε πριν από οκτώ χρόνια λόγω σοβαρών οικονομικών απωλειών παρά τη μεγάλη φήμη του. Είχε πάρει το όνομά του από το γαλλικό μπουλντόγκ ενός Γερμανός γιατρού και της τσεχικής καταγωγής συζύγου του, οι οποίοι έκτισαν το μέρος αυτό το 1961.

Με μια επένδυση γύρω στα 10 εκατομμύρια δολάρια, σε έκταση 5.000 τ.μ., το elBulli1846 θα ανοίξει τον Φεβρουάριο του 2020 στο ίδιο σημείο στη βορειοανατολική ακτή της Ισπανίας όπως το πρώην εστιατόριό του. Επαγγελματίες θα εργάζονται εκεί ερευνώντας πώς θα καινοτομούν με αποτελεσματικότητα, είτε για σπουδαία εστιατόρια είτε σε μικρότερη κλίμακα. Το παράλληλο μουσείο θα διοργανώνει συχνά ξεναγήσεις μόνο έπειτα από ραντεβού.

«Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα πουν ότι αυτό ‘δεν θα δουλέψει’, αλλά συνήθιζαν να λένε τα ίδια και στα μέσα της δεκαετίας του 1990», δηλώνει ο Αντριά του οποίου οι συνταγές επικρίνονται μερικές φορές ως υπερβολικά εκκεντρικές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ