Αρχική Ειδήσεις Michelin 2022: Ποια εστιατόρια της Αθήνας κερδίζουν αστέρι

Michelin 2022: Ποια εστιατόρια της Αθήνας κερδίζουν αστέρι

0
Michelin 2022: Ποια εστιατόρια της Αθήνας κερδίζουν αστέρι
Εικόνα: Instagram | @delta_restaurant

Παλιά αλλά και νέα αθηναϊκά εστιατόρια εμφανίζονται στις φετινές επιλογές του κορυφαίου γαστρονομικού οδηγού.

Η Αθήνα διαθέτει πλέον ένα καινούριο εστιατόριο με δύο μάλιστα αστέρια Michelin και δύο εστιατόρια που παίρνουν για πρώτη φορά αστέρι. Επιπλέον δύο χώροι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους σε πρακτικές βιωσιμότητας και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin (Michelin Green Star), ενώ ένας χώρος χάνει το ένα από τα δύο αστέρια που επί έτη κατείχε.

Δύο αστέρια Michelin για το εστιατόριο Delta και πράσινο αστέρι

Δύο αστέρια Michelin κατέκτησε το Delta. Το σχετικά νέο εστιατόριο που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «ξεχωρίζει με τη συναρπαστική avant-garde αισθητική του» σύμφωνα με τους εκπροσώπους των λαμπερών αστεριών. Οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος, που και οι δύο διαθέτουν εμπειρία από κορυφαίες κουζίνες σκανδιναβικών χωρών, επιβραβεύονται σύμφωνα με τον Michelin Guide για την ικανότητά τους να συνδυάζουν τις τεχνικές του Βορρά με τα ντόπια υλικά πάντα με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Μπόνους το Πράσινο Αστέρι, λοιπόν.

Tα δύο νέα αθηναϊκά εστιατόρια με αστέρι Michelin

Το Soil. Βρίσκεται στο Παγκράτι, διαθέτει όμορφη βεράντα, την κουζίνα του υπογράφει ο Chef Patron Τάσος Μάντης και οι εκπρόσωποι των λαμπερών αστεριών φαίνονται γοητευμένοι από τη θέρμη με την οποία υποστηρίζει την «από το αγρόκτημα στο τραπέζι» λογική των πιάτων του, ενώ καλλιεργεί ο ίδιος τα λαχανικά του στον λαχανόκηπό του στο Αλεποχώρι. Δικαίως το εστιατόριο λαμβάνει και Πράσινο Αστέρι.

Το The Zillers. «Μοναδικό για τη θέση του εστιατόριο», καθώς βρίσκεται στην ταράτσα του Zillers Boutique Hotel, με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και στη Μητρόπολη χαρακτηρίζει ο Michelin Guide το The Zillers, που προτείνει τόσο για ελαφρύ, χαλαρό μεσημεριανό γεύμα όσο και για δείπνο δια χειρός Παύλου Κυριάκη.

Ποια εστιατόρια διατηρούν τα αστέρια τους και ποιος το χάνει

Το αστέρια τους διατηρούν τα εστιατόρια Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos και Βαρούλκο Seaside, ενώ η Σπονδή χάνει το δεύτερο αστέρι που κατείχε εδώ και χρόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ethnos.gr

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com