Αρχική Ειδήσεις Λάδι, καφές και …μελομακάρονα – Τι στέλνει η Ελληνίδα μάνα στο ξενιτεμένο της παιδί

Λάδι, καφές και …μελομακάρονα – Τι στέλνει η Ελληνίδα μάνα στο ξενιτεμένο της παιδί

0
Λάδι, καφές και …μελομακάρονα – Τι στέλνει η Ελληνίδα μάνα στο ξενιτεμένο της παιδί

ΕΡΕΥΝΑ | Τι περιέχουν τα πακέτα που έστειλαν οι Έλληνες στο εξωτερικό, σύμφωνα µε την Eurosender

ΕΡΕΥΝΑ | Τι περιέχουν τα πακέτα που έστειλαν οι Ελληνες στο εξωτερικό, σύµφωνα µε την Eurosender

Tα ρεύµατα των ανθρώπων που µετακινούνται λόγω εργασίας ή σπουδών μεγαλώνουν, αυξάνονται και οι αποστολές δεμάτων πόρτα – πόρτα. Οι εποχές μπορεί να αλλάζουν, αλλά το ταπεράκι µε το φαγητό που στέλνει η µαµά στο παιδί που ζει στο εξωτερικό παραμένει µια τυπικά ελληνική παράδοση που δείχνει να κρατάει γερά. 

Αυτό είναι το βασικό συµπέρασµα της έρευνας που διενήργησε η διαδικτυακή πλατφόρµα Eurosender Ltd για τα πακέτα που έστειλαν οι Ελληνες στο εξωτερικό, αλλά και αυτά που έλαβαν, τη χρονιά που φεύγει. Τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στο ethnos.gr.

Σύµφωνα µε το δημοσίευμα που επικαλείται το τµήµα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας, σε ό,τι αφορά το φαγητό, περισσότερα από 1 στα 5 πακέτα που έστειλαν οι Ελληνες περιείχαν διάφορα είδη τροφίµων.

Ανάμεσα στα τρόφιμα που πακετάρονται και φεύγουν από Ελλάδα προς Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό ξεχωρίζουν το ελαιόλαδο, το µέλι, τα πάση φύσεως κουλουράκια, τα λικέρ, τα µελοµακάρονα αλλά και ο …νες καφέ.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι µια εξαιρετικά συνηθισµένη ερώτηση που κάνουν οι πελάτες στους συνεργάτες της εταιρείας είναι αν µπορούν να στείλουν νωπό κρέας στο εξωτερικό.

Ζακέτες, στρώματα, κουρτίνες και μπολ

Την πρώτη θέση των ειδών που µετέφερε η εταιρεία από και προς την Ελλάδα κατέχουν τα ρούχα και παπούτσια. Επιπλέον, σύµφωνα µε τα στοιχεία της έρευνας, την οποία η εταιρεία διενήργησε µε ερωτηµατολόγια, ένα ποσοστό λίγο κάτω από 20% έστειλε είδη σπιτιού κάθε µεγέθους, από µπολ έως στρώµατα, χαλιά και κουρτίνες, ενώ αξιοσηµείωτο ήταν το ποσοστό των αποστολών βιβλίων, εφηµερίδων και περιοδικών. Τέλος, το 5% των δεµάτων περιείχε εξαρτήµατα αυτοκινήτου.

Προς και από Γερμανία και Βρετανία η μεγαλύτερη κίνηση

Σε ό,τι αφορά τις χώρες της Ευρώπης µε τις περισσότερες παραλαβές και παραδόσεις από την Ελλάδα, την πρώτη θέση κατέλαβε η Γερµανία µε µικρή διαφορά από το Ηνωµένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.