Αρχική Ειδήσεις Αγορά ΚοινΣΕπ Οιχαλίας: Επτά γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους «ποντάροντας» στην ελληνική κουζίνα

ΚοινΣΕπ Οιχαλίας: Επτά γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους «ποντάροντας» στην ελληνική κουζίνα

0
ΚοινΣΕπ Οιχαλίας: Επτά γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους «ποντάροντας» στην ελληνική κουζίνα
ΕΙΚΟΝΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με πολύ ζήλο, διάθεση και συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από τις γιαγιάδες, οι επτά γυναίκες που αποτελούν την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) Οιχαλίας στον δήμο Φαρκαδόνας, στην Π.Ε. Τρικάλων, ένωσαν τις δυνάμεις τους δίνοντας με αυτό τον τρόπο, τη δική τους απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας. Ταυτόχρονα κάνουν γνωστή την ελληνική κουζίνα σε χώρες εκτός Ελλάδας.

Με βασική επιδίωξη το συλλογικό όφελος και την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, η ΚοινΣΕπ Οιχαλίας κατασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα με αγνά υλικά της περιοχής. Μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, τραχανά, κουλουράκια, πίτες, όπως σπανακόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, γαλατόπιτα, κολοκυθόπιτα, γλυκά, πουτίγκα και γαλακτομπούρεκο, τούρτες σε διάφορα σχέδια για γενέθλια, βαπτίσεις και γάμους, και ό,τι άλλο επιθυμεί ο πελάτης, κατασκευάζονται με μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο από τις γυναίκες της ΚοινΣΕπ Οιχαλίας.

Ο καλύτερος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ο παραδοσιακός, μερακλίδικος μουσακάς! Όπως και η μαρμελάδα από βερίκοκο, με χρώματα και γεύση καλοκαιριού της χώρας, η οποία έχε ιδιαίτερη απήχηση στους Έλληνες και ξένους της Κεντρικής Ευρώπης. Ξεχωριστή θέση κατέχει το λικέρ από βύσσινο, από φρέσκα βύσσινα Αγιάς, Τα προϊόντα ταξιδεύουν στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία, ιδιαίτερα τις γιορταστικές μέρες, όπου ετοιμάζεται κάθε φορά παραδοσιακό γιορταστικό τραπέζι.

Η Κοινσεπ Οιχαλίας τον περασμένο Μάρτιο πήρε την πρωτοβουλία να προσφέρει τρόφιμα στους σεισμόπληκτους του δήμου Φαρκαδόνας καλώντας όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν ότι μπορούν για να ανακουφίσουν τους συνανθρώπους και συμπολίτες μας αυτές τις δύσκολες ώρες, δείχνοντας έμπρακτα κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Συγκέντρωσαν άμεσα τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, όπως κουλουράκια, κέικ, πίτες, τσουρέκια, μαρμελάδες κτλ. Τα κέρδη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης δεν διανέμονται μόνο στα μέλη της, αλλά και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, τονίζουν επίσης οι γυναίκες της ΚοινΣΕπ Οιχαλίας. Με άλλα λόγια, καταλήγουν πως πρόκειται για μια σύμπραξη μιας ομάδας ανθρώπων, που όμως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!