Αρχική Ειδήσεις Καφεδάκι από drone

Καφεδάκι από drone

0
Καφεδάκι από drone

PLANET FOOD | Η νέα πατέντα της IBM «διαβάζει» και πότε χρειάζεσαι καφεΐνη

PLANET FOOD | Η νέα πατέντα της IBM «διαβάζει» πότε χρειάζεσαι καφεΐνη και στη φέρνει

Πολύ πιο …sci-fi κατάσταση ενδέχεται να γίνει στο μέλλον η παραγγελία ενός καφέ, αφού η IBM κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας drone που φέρνει καφέ, καθώς μπορεί να ανιχνεύει πότε οι άνθρωποι νιώθουν κούραση, αναφέρει ο Independent.

Η κολοσσιαία εταιρεία τεχνολογίας δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν σκοπεύει να ρίξει το drone στην παραγωγή. Σύμφωνα πάντως με το σχετικό έγγραφο του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, υπάρχουν διάφορες εκδοχές του προτεινόμενου κυκλώματος.

Μια απ’ αυτές προτείνει drone που θα είναι σε θέση να αξιολογήσει το ύπνο ενός ατόμου μέσω συσκευής παρακολούθησης μετρώντας την πίεση του αίματος, τις εκφράσεις του προσώπου κ.λπ. Οι μετρήσεις θα επιτρέπουν στο drone να «αξιολογεί» το βαθμό κόπωσης και να ανταποκρίνεται παρέχοντας την …απαιτούμενη δόση καφεΐνης. 

Σημειώνεται ακόμη ότι τέτοια drones θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μπαρ, καφετέριες και γραφεία, με μία εκδοχή να περιγράφει πώς το ρόφημα θα έπεφτε απευθείας στην κούπα του ενδιαφερόμενου.

Το νέο βρήκε ένθερμη υποδοχή από φίλους του καφέ και της τεχνολογίας, αλλά και πολλούς σκεπτικιστές που αμφιβάλλουν ότι τα τέτοια σχέδια είναι δυνατόν ποτέ να καρποφορήσουν -εξαιτίας κυρίως ζητημάτων ασφάλειας.

«Το βασικό μειονέκτημα εδώ είναι η μεταφορά θερμών υγρών από αέρος», δήλωσε ο Colin Newell, ειδικός στον κλάδο του καφέ απ’ τον Καναδά, που μιλώντας στη USA Today χαρακτήρισε το όλο θέμα κωμικό.   

Αν και η ιδέα μοιάζει πρωτοπόρα, η IBM δεν είναι η πρώτη εταιρεία που έχει φλερτάρει μαζί της. Κι άλλες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν πειραματιστεί με παρόμοιες συσκευές τα τελευταία χρόνια, αναφέρει το Vice, με μια ελβετική εταιρεία logistics να κάνει ακριβώς το ίδιο το 2017.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.