Αρχική Ειδήσεις Γλίτωσαν απ’ τη φωτιά οι χιλιάδες μέλισσες της Παναγίας των Παρισίων

Γλίτωσαν απ’ τη φωτιά οι χιλιάδες μέλισσες της Παναγίας των Παρισίων

0
Γλίτωσαν απ’ τη φωτιά οι χιλιάδες μέλισσες της Παναγίας των Παρισίων

NEWS | Ζούσαν 200.000 μέλισσες στη στέγη του εμβληματικού καθεδρικού που κατέρρευσε φλεγόμενη συγκλονίζοντας την ανθρωπότητα.

NEWS | Ζούσαν 200.000 μέλισσες στη στέγη του εμβληματικού καθεδρικού που κατέρρευσε φλεγόμενη συγκλονίζοντας την ανθρωπότητα.

Μια ακόμη πτυχή των θησαυρών που έκρυβε η Νοτρ Νταμ στο εσωτερικό της έρχεται στο φως μετά την εφιαλτική πυρκαγιά που την τύλιξε στις φλόγες -μαζί με ένα καλό νέο: Οι περίπου 200.000 μέλισσες στις κυψέλες της Παναγίας των Παρισίων επιβίωσαν από τη φωτιά που κατέστρεψε τη στέγη του καθεδρικού ναού τη Δευτέρα. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανησυχούσαν για την τύχη τους, σύμφωνα με τον μελισσοκόμο που τις φροντίζει.

«Οι μέλισσες είναι ζωντανές. Μέχρι σήμερα το πρωί, γύρω στις 11:00 (14:00 ώρα Ελλάδας), δεν είχα κανένα νέο», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μελισσοκόμος Νικολά Ζεάν, ο οποίος ασχολείται με τις κυψέλες της Νοτρ Νταμ που βρίσκονται στο σκευοφυλάκιο δίπλα στον καθεδρικό ναό.  Κάθε κυψέλη παράγει κατά μέσο όρο κάθε χρόνο 25 κιλά μέλι, που διακινείται μεταξύ του προσωπικού της Παναγίας των Παρισίων, το οποίο τις φιλοξενεί από το 2013.

«Στην αρχή, σκέφτηκα ότι οι τρεις κυψέλες είχαν καεί, δεν είχα καμία πληροφορία. Όμως στη συνέχεια μπόρεσα να δω στις δορυφορικές εικόνες ότι δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο και ο εκπρόσωπος του καθεδρικού μού επιβεβαίωσε ότι οι μέλισσες έμπαιναν και έβγαιναν από τις κυψέλες ζωντανές», συνεχίζει.

Ο Ζεάν ανέφερε ακόμα ότι έλαβε μηνύματα και τηλεφωνήματα από όλο τον κόσμο από ανθρώπους που ρωτούσαν με αγωνία αν οι μέλισσες είχαν καεί από τη φωτιά.

«Ήταν απροσδόκητο. Έλαβα τηλεφωνήματα από την Ευρώπη, βέβαια, αλλά και από τη Νότια Αφρική, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Αμερική», λέει.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς και με τις πρώτες ενδείξεις καπνού, οι μέλισσες «μπουκώνονται» μέλι και προστατεύουν τη βασίλισσά τους.

«Αυτό το είδος (σ..σ. η ευρωπαϊκή μέλισσα) δεν εγκαταλείπει την κυψέλη του. Δεν έχουν πνεύμονες, αλλά το διοξείδιο του άνθρακα τις αποκοιμίζει», εξηγεί ο Ζεάν, ο οποίος ελπίζει να ξαναδεί τις μέλισσές του «την ερχόμενη εβδομάδα».

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!