Αρχική Ειδήσεις Η διπλωματία της …τηγανίτας

Η διπλωματία της …τηγανίτας

0
Η διπλωματία της …τηγανίτας

PLANET FOOD | Οι πρόεδροι Πούτιν και Σι φτιάχνουν μπλίνις, στο περιθώριο του φόρουμ του Βλαδιβοστόκ 

PLANET FOOD | Οι πρόεδροι Πούτιν και Σι φτιάχνουν μπλίνις, στο περιθώριο του φόρουμ του Βλαδιβοστόκ 

Μετά τις συνομιλίες, ήρθε η ώρα και για την διπλωματία της… τηγανίτας για τους προέδρους της Ρωσίας και της Κίνας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ, που όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έφτιαξαν μπλινίς και ήπιαν ένα ποτηράκι βότκα, στο περιθώριο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ. 

Οι δύο ηγέτες, αφού συζήτησαν τους οικονομικούς δεσμούς τους και την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα, χαλάρωσαν μαγειρεύοντας μπλίνις μπροστά στις κάμερες.  

⇒ Δείτε ακόμη: Μπλίνις, οι ρώσικες τηγανίτες
Μπλίνις, οι ρώσικες τηγανίτες της γιορτής

Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, Πούτιν και Σι, ντυμένοι με ποδιές κουζίνας, τηγανίζουν τα μπλίνις, τα γεμίζουν με χαβιάρι και κατόπιν πίνουν ένα ποτηράκι βότκα.

Λίγο νωρίτερα, ο Σι Τζινπίνγκ είχε χαιρετίσει τη σχέση της Μόσχας με το Πεκίνο, τονίζοντας ότι «η φιλία μεταξύ τους ενδυναμώνεται ολοένα και περισσότερο». Λίγη βότκα, κάμποσο χαβιάρι και μερικές τηγανίτες σίγουρα συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή…

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο πρόεδροι σηκώνουν τα μανίκια τους και παίρνουν θέση στην κουζίνα. Τον περασμένο Ιούνιο, κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, ο Πούτιν μαγείρεψε μπλίνις και πάλι μπροστά στις κάμερες, και τα έδωσε στον Σι να τα δοκιμάσει.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.