Αρχική Blogs Έδωσαν σε ασθενή ρακή αντί για σκιαγραφικό και βρέθηκε στην εντατική

Έδωσαν σε ασθενή ρακή αντί για σκιαγραφικό και βρέθηκε στην εντατική

0
Έδωσαν σε ασθενή ρακή αντί για σκιαγραφικό και βρέθηκε στην εντατική

ΚΡΗΤΗ | Ο ηλικιωμένος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε αξονική.

ΚΡΗΤΗ | Ο ηλικιωμένος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε αξονική.

Ένα μπέρδεμα στο μπουκάλι με το πόσιμο σκιαγραφικό και στο … κέρασμα, που προοριζόταν για τους γιατρούς και ήταν ένα μπουκάλι ρακή, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες ηλικιωμένο Κρητικό που πήγε για μια απλή αξονική εξέταση στο νοσοκομείο και κατέληξε στην Εντατική με συμπτώματα …εγκεφαλικού.

Ο ηλικιωμένος ασθενής πήγε στο νοσοκομείο, για να κάνει έλεγχο στο πεπτικό του σύστημα, συνοδεία συγγενικού του προσώπου. Αλλά, όπως το συνηθίζουν πολλοί στην Κρήτη, κρατούσε και τα πεσκέσια του, ένα μπουκάλι με ρακή και μια κούτα με καλιτσουνάκια. Και εκεί άρχισε το μπέρδεμα, μια απίστευτη περιπέτεια που, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τον οδήγησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας απ’ όπου ευτυχώς πήρε τελικά εξιτήριο αφού στη συνέχεια όλα πήγαν κατ’ αυχήν.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το newpost.gr, το περιστατικό με θύμα τον ανύποπτο άνδρα σημειώθηκε πριν περίπου 2 εβδομάδες. Ο ηλικιωμένος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε αξονική και για να μπορέσει να γίνει η εξέταση, έπρεπε να πιει το σκιαγραφικό διαλυμένο σε νερό.

«Μην ανησυχείς, έχει τη γεύση του γλυκάνισου»

Όταν ήπιε την πρώτη γουλιά που του έδωσε το συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είχε σχέση με το χώρο της υγείας, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι η γεύση του είναι πολύ δυνατή. «Μην ανησυχείς» ήταν η απάντηση, «το σκιαγραφικό έχει τη γεύση του γλυκάνισου, του ούζου. Συνέχισε να πίνεις…»

Ο άνθρωπος υπάκουσε και ξαφνικά άρχισε να κάνει εμετό, ενώ η κλινική εικόνα που παρουσίαζε θύμιζε …εγκεφαλικό. Αμέσως το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου σύντομα διαπιστώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Το ευτύχημα είναι ότι η περιπέτεια αυτή του ανθρώπου έληξε αίσια και χωρίς άλλα απρόοπτα, αφού σύντομα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

 

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com