Αρχική Ιστορίες Αράζω Σπίτι Κέικ-πειρασμός με μήλα και καραμέλα βουτύρου του Γιώργου Τσούλη (Βίντεο)

Κέικ-πειρασμός με μήλα και καραμέλα βουτύρου του Γιώργου Τσούλη (Βίντεο)

0
Κέικ-πειρασμός με μήλα και καραμέλα βουτύρου του Γιώργου Τσούλη (Βίντεο)

TOP POSTS | Ένα απίθανο και σχετικά εύκολο κέικ με πράσινα μήλα, καρύδια και καραμέλα βουτύρου μοιράστηκε ο αγαπητός κ. Μη-Μασάς με τους φίλους και τις φίλες του μέσω του καναλιού του στο YouTube.

Ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, το Μη-Μασάς κανάλι του και τα νόστιμα #tsoulomageiremata, Γιώργος Τσούλης έφτιαξε μια κεκάρα με πράσινα μήλα και καρύδια που «σιρόπιασε» με καραμέλα βουτύρου. Αν σας αρέσουν τα γλυκά με μήλα, αυτό το κέικ είναι για σας. Είναι σχετικά εύκολο καθως δεν απαιτεί χρήση μίξερ – μόνο μια προσοχή την ωρα που φτιάχνετε την καραμέλα.

Ο Γιώργος Τσούλης ψήνει το κέικ σε προθερμασμένο στους 160° C στον αέρα με τη σχάρα στη μεσαία θέση για 60′-65′ και το αφήνει για 2 ώρες αφού το περιχύσει με την καραμέλα. Βάζει τα καρύδια και τα χοντροκομμένα μήλα στο αλεύρι για να μην κάτσουν στον πάτο του κέικ κατά το ψήσιμο. Χρησιμοποιεί πράσινα μήλα γιατί αντέχουν πιο πολύ στο ψήσιμο.

Συνταγή για κέικ με μήλα και καραμέλα βουτύρου

Για το κέικ: 380 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ., 350 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική, 280 ml ηλιέλαιο, 230 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα, 3 πράσινα μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρούς κύβους, 3 αυγά, large, 2 βανιλίνες, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

Για την καραμέλα: 160 γρ. ζάχαρη, καστανή, 160 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης, 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για το κέικ: Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε άλλο μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι, τα μήλα, τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (όχι πάρα πολύ). Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 25 εκ. με τρύπα στη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 60-65 λεπτά.

Για την καραμέλα: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και σιγά σιγά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει καραμέλα. Αφού γίνει μία σκούρα καραμέλα, ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Σιγοβράζουμε το μείγμα για 3 – 4 λεπτά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, ρίχνουμε την κρύα καραμέλα πάνω από το ζεστό κέικ και το αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες. Τέλος, ξεφορμάρουμε το κέικ, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε μαζί με παγωτό.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com