Αρχική Ειδήσεις Ανθρώπινο λάθος η αιτία του σχεδόν 24ωρου «μπλακ άουτ» του Facebook

Ανθρώπινο λάθος η αιτία του σχεδόν 24ωρου «μπλακ άουτ» του Facebook

0
Ανθρώπινο λάθος η αιτία του σχεδόν 24ωρου «μπλακ άουτ» του Facebook

SOCIAL MEDIA | SOCIAL MEDIA | Tο χειρότερο τεχνικό πρόβλημα στην ιστορία του δικτύου έπληξε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

SOCIAL MEDIA | Tο χειρότερο τεχνικό πρόβλημα στην ιστορία του δικτύου έπληξε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Αφού επί σχεδόν 24 ώρες το Facebook -και μαζί με αυτό οι «αδελφές» πλατφόρμες Instagram, Whatsapp και Messenger- αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, που έκαναν δύσκολη τη ζωή πολλών χρηστών ανά τον κόσμο, τελικά αποκατέστησε πλήρως τη λειτουργία του.

Όπως το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό, το πρόβλημα -το πιο μακρόχρονο στην ιστορία του- οφειλόταν σε ένα ανθρώπινο λάθος προγραμματισμού σε έναν υπολογιστή-εξυπηρετητή (server) του δικτύου του, κάτι που είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις τύπου «ντόμινο».

Οι αναλυτές, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το BBC, επεσήμαναν ότι το συμβάν αποτελεί μια υπενθύμιση πως ακόμη και οι πιο ισχυρές εταιρείες του διαδικτύου, οι οποίες απασχολούν τους καλύτερους ειδικούς των υπολογιστών και διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής, τελικά δεν μπορούν να αποφύγουν το ανθρώπινο λάθος και τις συνέπειες του.

Το πρόβλημα άρχισε περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης

Αν δεν μπορούσατε να συνδεθείτε στο Facebook, να ενημερώσετε το την κατάστασή σας, να χρησιμοποιήσετε το Whatsapp, να επισκεφτείτε το ICookGreek στις σελίδες του στο Instagram ή το Facebook ή να «φορτώσετε» άλλους αγαπημένους σας γαστρονομικούς προορισμούς των κοινωνικών δικτύων, δεν είστε οι μόνοι.

Πάρα πολλοί χρήστες του Facebook και των θυγατρικών του Instagram και Whatsapp σε όλο σχεδόν τον κόσμο αντιμετώπισαν για περισσότερες από δέκα ώρες δυσκολία πρόσβασης και λειτουργίας των εφαρμογών τους. Το πρόβλημα άρχισε περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης και πολλοί χρήστες αδυνατούσαν πλέον να κάνουν αναρτήσεις.

Το Facebook ενημέρωσε μέσω …Twitter: Δεν επιτέθηκαν χάκερ

Έπειτα από πολλά παράπονα χρηστών, μέσω του Twitter, το Facebook -μέσω μηνύματος επίσης στο Twitter- αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε ότι εργάζεται για τη λύση του, αλλά δεν έδωσε εξηγήσεις αρχικά για την αιτία του. Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν επρόκειτο για επίθεση χάκερ.

Το χειρότερο πρόβλημα στην ιστορία του δικτύου

Θεωρείται το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook στην ιστορία του. Την τελευταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθμό, ήταν το 2008, όμως τότε είχε να αντιμετωπίσει ένα δίκτυο μόνο 150 εκατομμυρίων χρηστών και όχι 2,3 δισεκατομμυρίων όπως σήμερα. Προβλήματα μικρότερης κλίμακας είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι το Facebook, το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο, τα οποία είχαν αποδοθεί σε «ζητήματα του δικτύου» το πρώτο και στη δυσλειτουργία ενός κεντρικού υπολογιστή το δεύτερο.

Τα προβλήματα ήσαν σοβαρότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό και το BBC. 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!