Αρχική Ιστορίες Αυστραλία: Πετούν από ελικόπτερα καρότα και πατάτες στα ζώα που λιμοκτονούν (Βίντεο + Εικόνες)

Αυστραλία: Πετούν από ελικόπτερα καρότα και πατάτες στα ζώα που λιμοκτονούν (Βίντεο + Εικόνες)

0
Αυστραλία: Πετούν από ελικόπτερα καρότα και πατάτες στα ζώα που λιμοκτονούν (Βίντεο + Εικόνες)

PLANET FOOD | Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των ζώων που γλίτωσαν από τις φωτιές αλλά πεθαίνουν από την πείνα, καθώς όλα έχουν γίνει στάχτη.

PLANET FOOD | Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των ζώων που γλίτωσαν από τις φωτιές αλλά πεθαίνουν από την πείνα, καθώς όλα έχουν γίνει στάχτη.

Εκτεταμένες  επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές της Νέας Νότιας  Ουαλίας, με στόχο να τραφούν τα καγκουρό που γλίτωσαν από τις φονικές πυρκαγιές, αλλά κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα καθώς δεν μπορούν να βρουν τίποτα προκειμένου να τραφούν.

Οι επιχειρήσεις χορήγησης τροφίμων πραγματοποιούνται από το Εθνικό Πάρκο της Νέας Νότιας Ουαλίας και την Υπηρεσία Άγριας Ζωής με ρίψεις από αέρος. Χιλιάδες κιλά καρότων και γλυκοπατάτας πετάγονται σε περιοχές με πληθυσμούς καγκουρό, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ριφθεί πάνω από δύο τόνους λαχανικών στα ζώα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Nότιας Νέας Ουαλίας Ματ Κίαν δήλωσε ότι ενώ πολλά ζώα κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως τις περιοχές με πυρκαγιές, έχουν μείνει χωρίς τροφή, καθώς η φωτιά αφάνισε τη βλάστηση γύρω από τον βραχώδη βιότοπό τους. Τα μικρά καγκουρό μπορούν να διασωθούν χάρη στην επιχείρηση, πρόσθεσε, ενώ ανέβασε στο τουίτερ του εικόνα με ζωάκι που έχει αρπάξει και απολαμβάνει το καρότο, σχολιάζοντας με χιούμορ: «Ένας ευχαριστημένος πελάτης».

Ελικόπτερα και μικρά αεροπλάνα αποδεικνύονται σημαντικά μέσα για τη σωτηρία των ζώων, καθώς οι πυρκαγιές που μαίνονται έχουν αποδομήσει το οδικό σύστημα σε πολλές περιοχές. 

 

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον επέλεξε τη φετινή θερινή περίοδο για να συρρικνώσει σχεδόν κατά το ήμισυ τη χρηματοδότηση της αντιπυρικής προστασίας της χώρας του. Οι έως τώρα απώλειες από τις πυρκαγιές σε δασικές και ημι-δασικές εκτάσεις καλύπτουν περίπου δύο Βέλγια ή μία Ιρλανδία ή το ένα τρίτο της Ελλάδας. Σε βιοποικιλότητα, έχουν αφανιστεί περί τα 1,25 δισεκατομμύρια ζώα, κυρίως θηλαστικά, πουλιά και ερπετά (τελευταία εκτίμηση του World Wildlife Fund Australia, όπου δεν συμπεριλαμβάνονται βατράχια, έντομα και τα άλλα ασπόνδυλα). Όσο για τις συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων, την ποιότητα του νερού και το κλίμα, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com