Αρχική Featured Φρούτα και λαχανικά – Τα φρέσκα του Σεπτέμβρη

Φρούτα και λαχανικά – Τα φρέσκα του Σεπτέμβρη

0
Φρούτα και λαχανικά – Τα φρέσκα του Σεπτέμβρη

Καταναλώνοντας τα φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται στην εποχή τους, συμβάλλουμε στο να γίνει το καθημερινό μας τραπέζι πιο υγιεινό, πιο θρεπτικό, πιο απολαυστικό και φιλικότερο στη φύση.

Στις μέρες μας τείνει να καταργηθεί η εποχικότητα. Στην αγορά βρίσκουμε πια πάντοτε τα πάντα. Ωστόσο δυο δέντρα σε μια αυλή, μια βόλτα στην εξοχή και οι επισκέψεις στη Λαϊκή βιολογικών προϊόντων μάς θυμίζουν ότι η φύση –όπου της επιτρέπουμε να υπάρχει– συνεχίζει τον κύκλο της.

Ας δούμε τι καλό μάς φέρνει ο Σεπτέμβρης σύμφωνα με τον πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace και τον πίνακα που εμπεριέχεται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Ενήλικες και ας πάρουμε ιδέες για το καθημερινό μας μαγείρεμα.

Έτσι εξοικειωνόμαστε με μια διατροφή που διαπνέεται από την κουλτούρα της εποχικότητας και στρώνουμε ένα καθημερινό τραπέζι ταιριαστό όχι μόνο με τους ρυθμούς της φύσης, αλλά και τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ακολουθούμε την εποχικότητα της γης στην κουζίνα μας, μαγειρεύουμε πιο υγιεινά, πιο οικολογικά, πιο νόστιμα και λίγο πιο οικονομικά.

Τα λαχανικά του Σεπτέμβρη

Αγγούρια, καλαμπόκι, καρότα, κολοκυθάκια, κολοκύθα, κρεμμυδάκια ξερά και φρέσκα, τα πρώτα λάχανα, μαϊντανός, μανιτάρια, μαρούλια, μελιτζάνες, ντομάτες, παντζάρια, πατάτες, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, ρόκα, σαλάτα, σέλινο, τα πρώτα σπανάκι, φασολάκι, φινόκιο

Τα φρούτα του Σεπτέμβρη

Αχλάδια, βατόμουρα, δαμάσκηνα, κυδώνια, τα τελευταία καρπούζια, λεμόνια (προς το τέλος του μήνα), μήλα, μπανάνες, τα τελευταία νεκταρίνια, πεπόνια, ροδάκινα, τα πρώτα ρόδια, σταφύλια, σύκα, φραγκόσυκα 

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.