Τρίβετε τα παντζάρια σε χοντρό τρίφτη και τα ρίχνετε σε σουρωτήρι. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο να στραγγίσουν καλά.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, λίγο λάδι και λίγο αλάτι. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα παντζάρια με το μαϊντανό, τα καρύδια και το μείγμα γιαουρτιού. Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τα κεμπάπ.
Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.
Πλάθετε 12 μακρόστενα μπιφτέκια και τα περνάτε σε καλαμάκια ξύλινα ή μεταλλικά. Τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 50’ μέχρι να ροδίσουν.