Επιστροφή

Κουνέλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

5 από 1 ψήφο
Προετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα
Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

  • 1 κουνέλι γύρω στο 1 ½ κιλό
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες, αν είναι μεγάλα
  • 2 καρότα σε χονδρές ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 200 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο ξίδι

Εκτέλεση

  • Σε λεκάνη με νερό που έχετε προσθέσει λίγο ξίδι, πλένετε το κουνέλι, το κόβετε σε μερίδες και τις αλατοπιπερώνετε.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί 1 κουταλιά βούτυρο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες του κουνελιού, μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κουνέλι για λίγο σε ένα πιάτο.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα τη 2η κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα καρότα. Σοτάρετε ελαφρά τα λαχανικά ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Ξαναβάζετε το κουνέλι στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνετε 400 ml ζεστό νερό.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το κουνέλι για 50’-55’. Στο τέλος προσθέτετε και το μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5΄.
  • Ανοίγετε την κατσαρόλα, αφαιρείτε το θυμάρι και αφήνετε τα πολλά υγρά, αν υπάρχουν, να εξατμιστούν γυρίζοντας το κουνέλι συχνά μέσα στη σάλτσα.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 2΄-3' ακόμη και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά.

Σημειώσεις

Φαγάκι με απαλές, φινετσάτες πινελιές που δίχως να του λείπει η νοστιμιά, κρατάει χαμηλά την ένταση. Στην γκάμα των λευκών θα αναζητήσουμε τον ιδανικό οινικό παρτενέρ, όπως είναι για παράδειγμα ένα καλοφτιαγμένο Viognier ή κι ένας ορεινός, φρουτώδης Ροδίτης, που θα συμπλεύσουν χωρίς τρικυμίες και ναυάγια με τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Βαθμολογήστε την!
5 από 1 ψήφο