Σε μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβετε μέσα το βούτυρο καλά παγωμένο και το ανακατεύετε με τα χέρια τρίβοντάς το με το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει μικρά μικρά γρομπαλάκια.
Προσθέτετε το νερό κουταλιά κουταλιά ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη που κρατιέται στο χέρι. Της δίνετε πρόχειρο σχήμα μπάλας και την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο, ελεύθερο παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό, ανάλογα με το σκεύος ψησίματος. Τοποθετείτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στο σκεύος ψησίματος και ακουμπάτε μέσα τη ζύμη.
Για τη γέμιση και το ψήσιμο
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τα κεράσια με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ.
Απλώνετε τη γέμιση στη ζύμη αφήνοντας κενό περιμετρικά και γυρίζετε τις άκρες της προς τα μέσα. Αλείφετε την επιφάνεια της ζύμης με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40′-45′, μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα. Πασπαλίζετε με άχνη μόλις η πίτα κρυώσει ελαφρά και τη σερβίρετε σκέτη, αλλά και με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.
Σημειώσεις
Για μεγαλύτερη σπιρτάδα στη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση λίγο λικέρ κεράσι ή πικραμύγδαλο, αν σας αρέσει το άρωμά του