Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Πώς ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες

Πώς ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες

0
Πώς ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες
Εικόνα: pexels

Ένα ξεπίκρισμα καλού-κακού πριν προχωρήσουμε στο μαγείρεμα της μελιτζάνας, θα μας γλιτώσει από δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια.

Οι μελιτζάνες είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά του καλοκαιριού. Αν τύχει όμως και η μελιτζάνα είναι πικρή, υπονομεύει το γευστικό αποτέλεσμα των δημιουργιών μας και απογοητεύει τους συνδαιτυμόνες από την πρώτη μπουκιά. Αυτό συμβαίνει συχνότερα με τις φλάσκες μελιτζάνες.

Ένα ξεπίκρισμα καλού-κακού πριν προχωρήσουμε στο μαγείρεμα της μελιτζάνας, θα μας γλιτώσει από δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια. Και δεν είναι κάτι δύσκολο, στην πραγματικότητα είναι ένα αλάτισμα μισή με μία ώρα πριν το μαγείρεμά τους.

Η διαδικασία

Για να ξεπικρίσουμε, λοιπόν, τις μελιτζάνες: 1. Πρώτα τις κόβουμε σύμφωνα με τη συνταγή μας (σε φέτες, σε ροδέλες ή απλώς τις χαράζουμε καλά). 2. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι (προτείνεται χοντρό, αλλά και το κλασικό του μαγειρέματος κάνει μια χαρά δουλειά) και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά με 1 ώρα, έτσι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. 3. Στη συνέχεια ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με νερό, τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για λίγο να στραγγίξουν και τέλος τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Δείτε επίσης

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ